ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα νέα προσωρινά όργανα του ΠΑΣΟΚ ενόψει ανασύστασης

Τα νέα προσωρινά όργανα του ΠΑΣΟΚ ενόψει ανασύστασης

Α. Λοβέρδος και Α. Διαμαντοπούλου εκτός οργάνων – Για «μεγάλη δεξαμενή στελεχών» κάνει λόγο ο Ε. Βενιζέλος

Τη στελέχωση των προσωρινών οργάνων του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε ο πρόεδρος του κόμματος, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έκανε λόγο για «μεγάλη δεξαμενή στελεχών» που διαθέτει η παράταξή του και υποστήριξε ότι του είναι δύσκολο να επιλέξει μόνο λίγα.

Οι κατάλογοι των μελών που θα απαρτίζουν τα νέα όργανα δόθηκαν με αλφαβητική σειρά, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η στελέχωση των υπολοίπων οργάνων.

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η απουσία των ονομάτων της κ. Άννας Διαμαντοπούλου και του κ. Ανδρέα Λοβέρδου από την Πολιτική και την Οργανωτική Γραμματεία του κόμματος, που αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στα όργανα, λόγω της στρατηγικής τους διαφωνίας με την πολιτική της ηγεσίας της Ιπποκράτους.

Ο κ. Λοβέρδος από μέρες είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν τον ενδιαφέρει η συμμετοχή του σε κάποιο όργανο, ενώ είχε αρνηθεί δύο φορές τη θέση του αντιπροέδρου του ΠΑΣΟΚ αλλά και αυτή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Αντίθετη με τη στρατηγική του κ. Βενιζέλου είναι και η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, που σε τηλεφωνική τους επικοινωνία αρνήθηκε να μετάσχει στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Εκτός οργάνων βρέθηκε και ο κ. Χρήστος Παπουτσής, ενώ αποκλεισμένοι είναι και οι κ.κ. Γ. Ραγκούσης, Θ. Πάγκαλος και Γ. Παπακωνσταντίνου, που δεν διαθέτουν άλλωστε και τις καλύτερες των σχέσεων με τον κ. Βενιζέλο.

Οι «βενιζελικοί»

Εκτός οργάνων βρέθηκαν και πολλοί «βενιζελικοί», όπως η κυρία Τόνια Αντωνίου, ενώ ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναμένεται ότι θα αναλάβει σημαντικό βάρος στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ και πιθανόν θα του ανατεθεί η Γραμματεία Επικοινωνίας του κόμματος. Την ίδια ώρα, οι κ.κ. Φ. Σαχινίδης και Θ. Μωραΐτης δεν θα μετέχουν μεν σε κάποιο όργανο, ωστόσο η Ιπποκράτους υποστηρίζει ότι αυτό οφείλεται στα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί στη «σκιώδη» κυβέρνηση.

Αντιθέτως, το ρόλο του προσωπικού συμβούλου του κ. Βενιζέλου αναλαμβάνει ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης.

Επίσης, ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, πέραν της θέσης στην Πολιτική Γραμματεία, φαίνεται ότι αναλαμβάνει επικεφαλής του ΙΣΤΑΜΕ, στη θέση του κ. Ηλία Μόσιαλου, ενώ επικεφαλής του Επιστημονικού Συμβουλίου του ίδιου Ινστιτούτου φέρεται ότι θα τοποθετηθεί ο κ. Ναπολέων Μαραβέγιας.

Ποιοι μετέχουν στην Πολιτική Γραμματεία

Στην Πολιτική Γραμματεία μετέχουν (αλφαβητικά) οι: Νάσος Αλευράς, Νίκος Ανδρουλάκης, Βαγγέλης Αργύρης, Φώφη Γεννηματά, Νάντια Γιαννακοπούλου, Πέτρος Ευθυμίου, Γιάννης Κουράκης, Πάνος Μπεγλίτης, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, Κώστας Πανταζής, Συλβάνα Ράπτη, Κώστας Σκανδαλίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μετέχουν επίσης ο Συντονιστής της Οργανωτικής Γραμματείας Πάρις Κουκουλόπουλος και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Μανιάτης.

Ποιοι μετέχουν στην Οργανωτική Γραμματεία

Στην Οργανωτική Γραμματεία μετέχουν (αλφαβητικά) οι: Μιλένα Αποστολάκη, Χρύσα Αράπογλου, Γιώτα Γαζή, Βασίλης Έξαρχος, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, Κώστας Ζώγας, Αλέξανδρος Θοδωράκος, Δημήτρης Καρύδης, Λευτέρης Κατσικαρέλης, Παναγιώτης Κορμάς, Πάρις Κουκουλόπουλος (Συντονιστής), Δημήτρης Λιντζέρης, Γιώργος Λυμπερόπουλος, Γιάννης Μαγκριώτης, Στέλιος Σπαθής, Κώστας Σπηλιόπουλος, Άγγελος Τόλκας, Γρηγόρης Φελώνης, Έφη Χαλάτση.