ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Βενιζέλος: Όποιος θέλει δικό του κόμμα, μπορεί να το κάνει

Ε. Βενιζέλος: Όποιος θέλει δικό του κόμμα, μπορεί να το κάνει

Μήνυμα προς πάσα (εσωκομματική) κατεύθυνση έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, απευθυνόμενος κυρίως σε κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Σχολιάζοντας τη φημολογία περί στελεχών που σκοπεύουν να δημιουργήσουν νέο κόμμα, ο κ. Βενιζέλος πέταξε το γάντι λέγοντας: «Όποιος θέλει να κάνει κόμμα μπορεί να κάνει. Όποιος θέλει να κατέβει στο λαό να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, ας το κάνει. Όποιος έχει πρόβλημα ταυτότητας, αν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ ή όχι, δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείται. Υπάρχουν τόσοι νέοι που συντάσσονται στην καινούρια προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ».

Σε συνέντευξή του στο ρ/σ «ΒΗΜΑ 99,5», ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στις διεργασίες για την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ και την απροθυμία κορυφαίων στελεχών να μετάσχουν στα όργανα. «Δεν με ενοχλεί τίποτα. Αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες μετά την ήττα. Πρέπει όμως να δουλέψουμε όλοι μαζί στη βάση για να την μεγαλώσουμε. Είναι δύσκολο να προσαρμοστεί κανείς στις νέες συνθήκες», επισήμανε.

Πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραδέχθηκε ότι είναι πολύ δύσκολο και σχεδόν αδύνατο να καλυφθεί το ποσό των 11,7 δισ. ευρώ από περικοπές δαπανών, λόγω και της βαθύτερης ύφεσης, σημειώνοντας ότι ένα από τα προβλήματα ήταν και οι προβλέψεις της τρόικα, που κάθε φορά διαψεύδονταν και χρειάζονται προσαρμογές.

«Ο Παπανδρέου θα παρέμενε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ»

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι οι προσωπικές του σχέσεις με τον προκάτοχό του στην ηγεσία του κόμματος κ. Γ. Παπανδρέου είναι άψογες, ενώ οι δύο διαθέτουν στενότατη επαφή. Μάλιστα, προσέθεσε ότι το θέμα του δημοψηφίσματος δεν είναι στο τραπέζι και δεν πρέπει να είναι, εκτιμώντας ότι αν δεν είχε τεθεί πιθανόν ο Γιώργος Παπανδρέου να παρέμενε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.