ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Γκανγκστερικό χτύπημα στη Χαλυβουργία

ΚΚΕ: Γκανγκστερικό χτύπημα στη Χαλυβουργία

Για επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης προκειμένου να σκύψει το κεφάλι κάνει λόγο το Κομουνιστικό Κόμμα σχετικά με τα επεισόδια στη Χαλυβουργία.

Η επέμβαση των ΜΑΤ στην Χαλυβουργία Ελλάδος, που είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξει η πύλη της μονάδας, μετά από εννέα μήνες απεργίας, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Περισσού.

Όπως αναφέρει, «το χτύπημα που επιχειρήθηκε τα ξημερώματα με γκανγκστερικό τρόπο, δεν στοχεύει μόνο τους αγωνιστές χαλυβουργούς που απεργούν επί 9 μήνες για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους. Αποτελεί επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης, προκειμένου να σκύψει το κεφάλι, για να περάσει ο οδοστρωτήρας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής».

Παράλληλα, αναφέρει ότι η κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ είναι η βασική υπεύθυνη για την εισβολή των ΜΑΤ στη Χαλυβουργία Ελλάδος και καταγγέλλει πως έγινε χρήση χημικών, υπήρξαν ξυλοδαρμοί και συλλήψεις απεργών, «προκειμένου να προστατευτεί ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση».

«Επιβεβαιώνεται και πάλι ότι αυτό το κράτος, οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους είναι ενωμένοι ενάντια στους εργάτες, τα άλλα λαϊκά στρώματα, τη λαϊκή οικογένεια που αγωνίζεται απεγνωσμένα να τα βγάλει πέρα», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τέλος, το Κομμουνιστικό Κόμμα απαιτεί να αποσυρθούν αμέσως τα ΜΑΤ από τη Χαλυβουργία και να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και καλεί σε ένταση της αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προέβη σε σχετικά διαβήματα διαμαρτυρίας στους υπουργούς Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια και Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη, καθώς και στον αρχηγό της ΕΛΑΣ.