ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάλος με την αποκάλυψη του newsbomb.gr για το πάρτι του Γ. Σγουρού

Σάλος με την αποκάλυψη του newsbomb.gr για το πάρτι του Γ. Σγουρού

Έντονες αντιδράσεις και παραιτήσεις προκάλεσε η αποκάλυψη του newsbomb.gr αναφορικά με την απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρού να διαθέσει 8.538.843 ευρώ για το έργο «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής».

Στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο ο κ. Σγουρός υπέστη ένα ισχυρό πλήγμα, καθώς παραιτήθηκε από τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου Τουρισμού η πρώτη σε σταυρούς περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης του, Άννα Ροκόφυλλου.

Παράλληλα την παραίτησή του υπέβαλλε και ο πρώην περιφερειάρχης, πρώην δήμαρχος Πόρου και νυν περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Σπ. Σπυρίδων.

Στο συμβούλιο που διήρκησε πέντε ολόκληρες ώρες, ο κ. Σγουρός ήταν ανεξήγητα αμετακίνητος στην στάση του, καθώς όπως αποδείχτηκε θέλει να περάσει χωρίς καμία αλλαγή την σύμβαση των 8,5 εκατ. ευρώ για την τουριστική προβολή της Αττικής!

Άννα Ροκοφύλλου: «Δεν είναι δυνατόν να δίνουμε για ένα site 2 εκατ. ευρώ»

Αποκαλυπτικά ήταν τα όσα ανέφερε στην ομιλία της η Άννα Ροκοφύλλου, η οποία τόνισε ότι υποβάλλει την παραίτησή της, γιατί -αν και αρμόδια- δεν υπήρξε καμία συνεργασία της εταιρείας μαζί της.

«Όταν ζήτησα να συνεργαστώ βρήκα κλειστές πόρτες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα όμως ζήτησε και συγχρονιστούν οι τιμές με τη σημερινή πραγματικότητα. «Δεν είναι δυνατόν να δίνουμε για ένα site 2 εκατ. ευρώ και από τα 7 εκατ. ευρώ συνολικά μόνο τα 2 εκατ. να δίνονται σε διαφήμιση», ανέφερε.

«Κοιτάξτε να αλλάξετε τις δράσεις σας», είπε απευθυνόμενη προς τους δέκα εκπροσώπους της Mc Cann Erickson, προσθέτοντας ότι «δίνονται 1 εκατ. ευρώ για συμμετοχή σε εκθέσεις και ακόμη σχεδόν 1 εκατ. ευρώ για έντυπα τη στιγμή που είναι γνωστό ότι τέτοιου είδους δράσεις έχουν ελάχιστη αποτελεσματικότητα»

Στο ίδιος μήκος κύματος κινήθηκε και ο Σπ. Σπυρίδων ο οποίος κατήγγειλε ότι «δεν συνεκλήθη ποτέ η Επιτροπή Τουρισμού για το θέμα της τουριστικής προβολής».

Μάταια ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Βασίλης Κικίλιας προσπάθησε με κάθε τρόπο και σε όλους τους τόνους να πείσει τον Περιφερειάρχη να αποσύρει τη σύμβαση και να τη φέρει σε ένα μήνα για να ξαναδούν από την αρχή εκπρόσωποι των παρατάξεων και φορείς του τουρισμού τα κόστη και τις δράσεις.

Η απάντηση του κ. Σγουρού ήταν αρνητική: «Δεν υπάρχει καμία αναβολή. Αν θέλει η υπουργός Τουρισμού ας την απορρίψει».

Ο κ. Σγουρός είχε χθες μια ευκαιρία να διορθώσει την απόφασή του. Την έχασε κι αυτή την στιγμή το «μπαλάκι» έχει το Υπουργείο Τουρισμού που οφείλει να σεβαστεί τον ελληνικό λαό και τις δυσκολίες διαβίωσης που αντιμετωπίζει καθημερινά...