ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εμφύλιος» στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο στην Παιδεία

«Εμφύλιος» στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο στην Παιδεία

Στην καταψήφιση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην Παιδεία ξεκαθάρισε πως θα προχωρήσει ο Μ. Χρυσοχοΐδης ακόμα και αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε, γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να φέρει ως πρώτο νομοσχέδιο στην Ολομέλεια ένα «ρουσφέτι» στις συντεχνίες και όχι ένα σχέδιο νόμου που θα καταργεί το «χαράτσι». Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έκανε λόγο για επικοινωνιακά παιχνίδια που παίζονται σε επίπεδο οικονομίας, αφήνοντας υπονοούμενα και για τον Ευ. Βενιζέλο. «Βγαίνει ο υπουργός Οικονομικών και λέει παίρνουμε μέτρα και εμείς απαντάμε ποια μέτρα» είπε ο πρώην υπουργός. Από την πλευρά του και ο εισηγητής Μάρκος Μπόλαρης πρότεινε να καταψηφίσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο.

Νωρίτερα, με τρισέλιδη επιστολή του ο Ανδρέας Λοβέρδος που απουσίαζε από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ζήτησε την απόσυρση ή αν όχι την καταψήφιση του νέου νομοσχεδίου για την Παιδεία. «Δύο είναι οι λόγοι για τους οποίους η αντιεκπαιδευτική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης πρέπει να αποσυρθεί κι αν αυτό δεν γίνει, να καταψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων: Πρώτον η διάρρηξη κάθε έννοιας δημοκρατικής νομιμοποίησης μέσω του τρόπου άσκησης της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας και δεύτερον ο απολύτως λανθασμένος χαρακτήρας ορισμένων ρυθμίσεων του σχεδίου νόμου» ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο πρώην υπουργός.