ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τις «fast track» διαδικασίες στην Παιδεία καταδίκασε ο Ν. Μαριάς

Τις «fast track» διαδικασίες στην Παιδεία καταδίκασε ο Ν. Μαριάς

Τις αποφάσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει με διαδικασίες fast trαck στην συγχώνευση και στην κατάργηση πανεπιστημίων σε όλη τη χώρα καταδίκασε στην Βουλή και ο αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότης Μαριάς.

Ζήτησε από την κυβέρνηση «τη γενναία χρηματοδότηση των ΑΕΙ και την οικονομική τους αποζημίωση για το «κούρεμα» που έχουν υποστεί τα αποθεματικά των ΑΕΙ με την απόφαση των μνημονιακών δυνάμεων για το PSI». Ο κ. Μαριάς επεσήμανε, ότι «το Ελληνικό Πανεπιστήμιο δέχεται συνεχείς επιθέσεις από τις μνημονιακές δυνάμεις, καθώς τα ελληνικά ΑΕΙ αποτελούν θύλακες αντίστασης κατά της νέας εξάρτησης και της τρόικας». Μάλιστα, οι δηλώσεις του κ. Βοριδη που κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει το νέο νόμο για τα ΑΕΙ ακόμη και με καταστολή, είναι ενδεικτικές των προθέσεων της συγκυβέρνησης του μνημονίου να επιβάλλει την αντιμνημονιακή της πολιτική με κάθε μέσο, πρόσθεσε.

«Οι αντιθέσεις που εκδηλώθηκαν σήμερα στη Βουλή στο πλαίσιο του μαύρου μετώπου του μνημονίου με επίκεντρο το ΠΑΣΟΚ, αποτελούν πρόδρομα φαινόμενα της επερχόμενης διάλυσης της συμμαχίας της τρικομματικής κυβέρνησης κάτω από την πίεση της κοινωνίας η οποία δεν ανέχεται την λήψη και νέων αντικοινωνικών μνημονιακών μέτρων». Τέλος, ο Νότης Μαριάς, απαντώντας στον κ. Γ. Παπανδρέου για τα όσα είπε περί εξωθεσμικών κέντρων, επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση Παπανδρέου παρέδωσε τη χώρα στους δανειστές και στην τρόικα με το μνημόνιο» και κατέληξε λέγοντας ότι, «η δανειακή σύμβαση Ελλάδας - Κρατών Ευρωζώνης δεν έχει κυρωθεί ακόμη από το ελληνικό κοινοβούλιο».