ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με το βλέμμα στον αγωγό TAP η επίσκεψη Αβραμόπουλου στην Ιταλία

Με το βλέμμα στον αγωγό TAP η επίσκεψη Αβραμόπουλου στην Ιταλία

Την αλληλεγγύη της Ρώμης στην ελληνική κυβέρνηση, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Τζ. Τέρτσι στον Έλληνα ομόλογό του Δ. Αβραμόπουλο.

Ο Έλληνας Υπ.Εξ. απαντώντας σε ερώτηση του ΑΜΠΕ, μετά την συνάντησή του με τον Ιταλό ομόλογό του Τζούλιο Τέρτσι, σήμερα στην Ρώμη, ανέφερε στις δηλώσεις του, πως «έχουμε αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες για να ξεπεράσουμε την κρίση, θα σεβασθούμε τις υποχρεώσεις μας. Μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει προς την σωστή κατεύθυνση, γνωρίζοντας και τα αδύνατα σημεία της οικονομίας μας».

Από την μεριά του, ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας, τόνισε, ότι «η Ιταλία εκφράζει την ισχυρή της υποστήριξη και αλληλεγγύη προς την ελληνική κυβέρνηση για την πορεία που άρχισε αμέσως να ακολουθεί μια πορεία που η Ρώμη πιστεύει ότι μπορεί να γίνει όλο και πιο καθοριστική, σύμφωνα με την γραμμή που έχει υποδείξει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς». Κύρια θέματα συζήτησης των κ.κ. Τέρτσι και Αβραμόπουλου, εκτός από την οικονομική κρίση, ήταν οι διμερείς σχέσεις, με έμφαση στο ενεργειακό, με το σχέδιο για τον αγωγό Tap (Trans Adriatic Pipeline), όπως και οι εξελίξεις στη Συρία και η ευρωπαϊκή πορεία των δυτικών Βαλκανίων.

Διαβάστε επίσης:

Σε συμφωνία με την Αλβανία οδεύει η Ελλάδα για χάραξη ΑΟΖ

Ποσοστό του αγωγού TAP θέλει να αγοράσει η ιταλική Enel

Αντιπροσωπεία του αγωγού ΤΑΡ στα Τίρανα