ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεδίκογλου: Μπορεί να συζητηθεί η εφεδρεία

Κεδίκογλου: Μπορεί να συζητηθεί η εφεδρεία

«Η εργασιακή εφεδρεία είναι ένα από τα ενδεχόμενα που μπορεί να συζητηθεί» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ξεκαθαρίζοντας πως όλα τα ενδεχόμενα συζητούνται.

«Θα πρέπει να συστήσουμε ένα ανεξάρτητο, σύγχρονο κράτος, το οποίο να μην χρειάζεται περισσότερα από τα έσοδα του» είπε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, συμπληρώνοντας ότι και με τις αποκρατικοποιήσεις μπορεί να περιοριστεί ο αριθμός των εργαζομένων στο δημόσιο χωρίς να βρεθούν άνθρωποι στην ανεργία.

Ο κ. Κεδίκογλου επεσήμανε ότι «μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα έχουν ανακοινωθεί τα νέα μέτρα» και ότι οι στόχοι της κυβέρνησης έχουν ορίζοντα τετραετίας.

Για την ανάγκη εξορθολογισμού του Δημοσίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «ένα από τα προβλήματα του τρόπου στελέχωσης του δημοσίου ότι έχουμε υπερπληθώρα κλητήρων γραμματέων και ελλείψεις σε τομείς κρίσιμους όπως γιατροί, δάσκαλοι, πυροσβέστες».

Όσον αφορά στα ειδικά μισθολόγια, αναρωτήθηκε αν όλοι μπορούν να τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης. «Οι πυροσβέστες μπορούν αντιμετωπιστούν όπως οι υπάλληλοι γραφείου; Οι πιλότοι που πετάνε τα F16 πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν οδηγοί λεωφορείων;»

Διαβάστε επίσης: Σε τεντωμένο σχοινί η κυβέρνηση

Εφεδρεία για 70.000 δημοσίους υπαλλήλους

Κλυδωνισμοί στην κυβέρνηση λόγω εφεδρείας