ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Υπουργείο Οικονομικών ο Αντώνης Σαμαράς

Στο Υπουργείο Οικονομικών ο Αντώνης Σαμαράς

Στο Υπουργείο Οικονομικών μετέβηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για την πορεία εξεύρεσης των μέτρων για τα 11,6 δις, ευρώ, τη στιγμή που υπολείπονται περίπου 4 δισ., για να κλειδώσουν οριστικά τα μέτρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει με την επίσκεψή του στον Γιάννη Στουρνάρα να στείλει και ένα μήνυμα όμως ….στον συνασπισμό των άλλων δύο κυβερνητικών εταίρων και ειδικά στον κ. Κουβέλη, που δεν δέχονται καν να τεθεί θέμα εφεδρείας στο Δημόσιο.

Η στήριξη του Αντώνη Σαμαρά στον Υπουργό είναι ήδη εκφρασμένη και σκοπό έχει να δείξει ότι εάν καταστεί αναγκαίο θα πρέπει να βρεθούν μέτρα έστω και με την λογική της χρυσής τομής για να αποφευχθούν οι απολύσεις στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα και για να κλείσει το χάσμα των 4 δισ. που υπολείπονται του στόχου.

«Αναζητούμε τις πιο αποτελεσματικές περικοπές για το έλλειμμα, τους λιγότερους οδυνηρούς τρόπους για την κοινωνία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την έναρξη της σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στην προσπάθεια αυτή «αντίπαλός μας είναι η ανεργία». Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τις περικοπές δαπανών ο κ. Σαμαράς είπε «ψάχνουμε τα πάντα» και διαβεβαίωσε «δεν θα επιστρέψουμε σε λύσεις που απέτυχαν στο παρελθόν». Ο υπουργός Οικονομικών από την πλευρά του επισήμανε τη σημαντική συμβολή του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, στις προτάσεις για τις περικοπές των δαπανών.

Διαβάστε επίσης:

Εφεδρεία για 70.000 δημοσίους υπαλλήλους

Κλυδωνισμοί στην κυβέρνηση λόγω εφεδρείας

«Αγκάθι» η εφεδρεία – Τα ναυπηγεία προτεραιότητα