ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Ολάντ: Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο

Φ. Ολάντ: Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο

«Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει θέμα για τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη», δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στο Παρίσι.

Ο κ. Ολάντ, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποδείξει την αξιοπιστιά της με την εφαρμογή των οικονομικών μέτρων και των μεταρρυθμίσεων, με τρόπο, όπως ανέφερε, που να μπορεί να τα αντέξει ο ελληνικός λαός.

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Και από τις δύο πλευρές πρέπει να υπάρξουν δεσμεύσεις. Ευχαριστώ πολύ τον Κ. Σαμαρά που ήρθε εδώ. Θα πρέπει όλοι να προαγάγουμε τις αξίες της Δημοκρατίας και για τους δυο μας λαούς».

Aπό την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός, ανέφερε ότι «βρίσκεται εκεί για να διαβεβαιώσει ότι η Ελλάδα θα κάνει ότι πρέπει και θα τα καταφέρει να κερδίσει τη θέση της στην Ευρώπη», ενώ επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει ανάπτυξη, για να βγει η χώρα από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης άμεσα.

«Η ανάκαμψη της οικονομίας είναι η προϋποθεση για να πιάσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει», τόνισε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας ότι «οι χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα έχουν ανάγκη από ελπίδα και αξιοπρέπεια, ώστε να υπάρχει κοινωνική συνοχή».

«Είμαστε λαός υπερήφανος, δεν μας αρέσει καθόλου να εξαρτόμαστε. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ανάπτυξη. Ευρώπη μεταξύ άλλων σημαίνει Δημοκρατία και αξιοπρέπεια. Πρέπει να κρατήσουμε όρθια τη Δημοκρατία και ακέραια την αξιοπρέπεια. Θέλω θερμά να σας ευχαριστήσω για τη θέση σας και για τη συμπαράσταση που εκφράζετε απέναντι στην Ελλάδα», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Διαβάστε επίσης:

Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαμαρά-Ολάντ

Οι δηλώσεις Σαμαρά-Ολάντ

Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση Ολάντ – Σαμαρά!

Μέρκελ: Στόχος μας είναι να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Περισσότερο χρόνο για την Ελλάδα ζητάει ο Αντώνης Σαμαράς