ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι ζήτησε ο Α. Σαμαράς από τον Π. Μπαλτάκο

Τι ζήτησε ο Α. Σαμαράς από τον Π. Μπαλτάκο

Η εντολή του πρωθυπουργού προς τον γ.γ. της κυβέρνησης για τα μυστικά κονδύλια

Σαφής ήταν η εντολή του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά προς τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο.

«Πρέπει να γίνει συνολική αναθεώρηση στη διάθεση μυστικών κονδυλίων και στη χρηματοδότηση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» φέρεται να ανέφερε ο κ. Σαμαράς στον κ. Μπαλτάκο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου.

Για μια φορά ακόμα, ο γενικός γραμματέας καλείται να φέρει εις πέρας μια δύσκολη αποστολή. Όπως πληροφορούμαστε μάλιστα, ο κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος έχει ετοιμάσει δύο εισηγητικές εκθέσεις προς τον πρωθυπουργό για τα μυστικά κονδύλια. Κοινός παρονομαστής των εκθέσεων αυτών είναι η επισήμανση πως πρέπει να αναθεωρηθεί ριζικά η πολιτική παροχής κονδυλίων τέτοιας υφής.

Στην πρώτη περίπτωση οι υπουργοί θα εγκρίνουν την εκταμίευση των ποσών αυτών με την προϋπόθεση να συνυπογράφει και δεύτερος υπουργός. Μελετάται αν αυτός ο δεύτερος υπουργός θα είναι ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών ή ο Επικρατείας, αφού και στις δύο περιπτώσεις τα πρόσωπα αυτά υα απολαμβάνουν εμπιστοσύνης από τον πρωθυπουργό.

Στην άλλη περίπτωση υπάρχει σκέψη για πλήρη περικοπή όλων των μυστικών κονδυλίων πλην αυτών που αναφέρονται στην ΕΥΠ. Το θέμα είναι πλέον να βρεθεί πού δίνονταν τέτοια κονδύλια, από ποια υπουργεία και σε τι ύψος, κάτι το οποίο δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα.

Όσον αφορά στις ΜΚΟ, εκεί αναμένονται εκπλήξεις…

Χ.Κ.Λ.