ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Καταργήστε Ειδικές και Γενικές Γραμματείες

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Καταργήστε Ειδικές και Γενικές Γραμματείες

Την άμεση κατάργηση των Ειδικών και Γενικών Γραμματειών ζήτησε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος κατά την εισήγησή του στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων η οποία εξετάζει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών με θέμα: «περιστολή δημοσίων δαπανών , ρύθμιση θεμάτων δημοσιονομικών ελέγχων και άλλες διατάξεις».

«Αν θέλετε να κάνετε τη διαφορά της μεταπολίτευσης να καταργήσετε όλες τις γενικές και ειδικές γραμματείες και αντί να προχωρήσετε σε εφεδρεία ή διαθεσιμότητα να τοποθετήσετε σε θέση ευθύνης υπεύθυνους, ικανούς, δημοσίους υπαλλήλους που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά». Πρότεινε ο κ. Μαρκόπουλος.

«Η κοινωνία έχει αντιληφθεί ότι δεν έχετε τη δυνατότητα να δώσετε λύσεις απλώς ανακατεύετε την παλιά τράπουλα. Δεν έχετε φαντασία να κυβερνήσετε αυτόν τον τόπο με αποτελεσματικότητα, με μείωση των σπαταλών. Δεν έχετε τη δύναμη να αντισταθείτε σε όλους αυτούς που ζητούν μια θέση για να είναι στο σύστημα εξουσίας της χώρας. Κοντολογίς, δεν έχετε πρόγραμμα για την αλλαγή του αποτυχημένου μεταπολιτευτικού μοντέλου».

Ο Βουλευτής Ευβοίας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν αντέχει την κριτική τονίζοντας πως « σπρώχνοντας τη γόπα κάτω από το χαλί δεν μπορείτε να την εξαφανίσετε απλώς δεν τη βλέπετε. Αυτό λέγεται πολιτικός στρουθοκαμηλισμός.

Ο έλληνας βλέπει ύφεση για πέμπτο χρόνο βλέπει μείωση των αποδοχών του , βλέπει αδικαιολόγητες αυξήσεις που ξεπερνούν κατά πολύ το βάρος της έμμεσης φορολογίας. Με τον πιο άδικο τρόπο αφαιρείτε από τους πολίτες και την τελευταία σταγόνα ελπίδας για μια στοιχειώδη ποιότητα ζωής. Δεν μπορείτε να μιλάτε για ΓΓ Καταναλωτη όταν έχετε κ. υπουργέ 57% φόρους στην τιμή της βενζίνης. Με την τρίτη πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη και να θέλετε να είστε ανταγωνιστικοί στην απελευθέρωση των μεταφορών αυτό δεν γίνεται. Είναι αδιέξοδος δρόμος στον οποίο όμως οδηγείτε το όχημα της οικονομίας με εξαιρετικά μεγάλη σταθερότητα».

Καταλήγοντας στην εισήγησή του ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα καταψηφίσουν το σχέδιο νόμου και επεσήμανε τα εξής :

«Το Σχέδιο νόμου που σήμερα μας υποβάλλετε κρίνεται κατώτερο των περιστάσεων που περνά η χώρα και το καταψηφίζουμε με πλήρη συνείδηση. Καταψηφίζουμε την κεντρική ιδέα με την οποία κυβερνάτε τον τόπο , είναι η κεντρική ιδέα του πολιτικού στρουθοκαμηλισμού. Ενώ βλέπετε ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός, δηλαδή, η σπατάλη και η γραφειοκρατία δεν μπορείτε να τον αντιμετωπίσετε ή βάζετε το κεφάλι σας στην άμμο ή βάζετε τη γόπα κάτω από το χαλί