ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι επτά ακτίνες του ΠΑΣΟΚ

Οι επτά ακτίνες του ΠΑΣΟΚ

Ο κ.Ευ. Βενιζέλος ερμήνευσε την σημειολογία του νέου ήλιου, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους παρόντες. Μίλησε για τις δύσκολες ώρες που περνά το κόμμα του και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση.

Το νέο σήμα του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε σήμερα ο κ. Ευ. Βενιζέλος κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για τα 38 χρόνια ζωής του κόμματος.

«Αν διάλεγα επτά λέξεις θα έλεγα: Πατρίδα, Δημοκρατία, Ελευθερίες, Δικαιοσύνη, Ανάπτυξη, Ευρώπη, Αειφορία, αν διάλεγα μία και μόνο λέξη θα έλεγα: Ευθύνη. Ευθύνη για το παρελθόν και το παρόν, αλλά πρωτίστως για το μέλλον», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ερμηνεύοντας τον νέο ήλιο.


Ακτίνα 1: Εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα

Ακτίνα 2: Δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία

Ακτίνα 3: Κράτος δικαίου

Ακτίνα 4: Κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη

Ακτίνα 5: Η Ελλάδα της δημιουργίας, της εργασίας και της παραγωγής - Η Ελλάδα ανάπτυξης.

Ακτίνα 6: Ευρωπαϊκή φυσιογνωμία και πορεία της χώρας

Ακτίνα 7: Οικολογική ευαισθησία

Ο κ. Βενιζέλος ενώ ανέβηκε στο βήμα έκανε ιδιαίτερη αναφορά για όσους ήταν παρόντες στην εκδήλωση λέγοντας ότι «Ερμηνεύω την παρουσία σας με τρεις τρόπους. Ως τιμή στην ιστορική διαδρομή της παράταξης που την συνδιαμορφώσατε πολλοί από εσάς. Ως ενθάρρυνση των προσπαθειών μας κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες για τον τόπο. Ως διάθεση συμμετοχής σε έναν ανοικτό διάλογο για την ανασύσταση και το μέλλον της ευρύτερης δημοκρατικής, προοδευτικής παράταξης. Για εμένα είναι σημαντικό ότι σήμερα συγκεντρωθήκαμε εδώ για να μιλήσουμε και πάλι με όρους ιστορικούς και αξιακούς, δηλαδή ουσιαστικά πολιτικούς. Αυτό είναι που δυστυχώς λείπει από τη δημόσια σφαίρα»

Εν τω μεταξύ ο κ. Ευ. Βενιζέλος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «Αντί να λειτουργούν κάποιοι ως όψιμοι κεκράκτες της Ευρωπαϊκής νομιμοφροσύνης, ας προσέχουν περισσότερο τις προτάσεις μας για την Εθνική στρατηγική και τους άξονες αυτής της φάσης της διαπραγμάτευσης».

Επιπλέον ο κ. Βενιζέλος έκανε αναφορά στις δύσκολες ώρες που περνά το κόμμα, λέγοντας: «Αλλά το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Αντιμέτωπο με τα βάρη του παρελθόντος, τις μεγάλες ευθύνες για τη διαχείριση του παρόντος, αλλά και με την υποχρέωση να φανταστεί και να σχεδιάσει το μέλλον».

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι τo νέο σήμα του ΠΑΣΟΚ