ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Λαλιώτης, η Βάσω, ο Πάγκαλος και ο… Πίου!

Ο Λαλιώτης, η Βάσω, ο Πάγκαλος και ο… Πίου!

Ποια ιστορικά στελέχη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Πολλά ειπώθηκαν για τα ιστορικά στελέχη που κάλεσε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και για το αν ήθελαν να πάνε ή όχι στην εκδήλωση για την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, η οποία συνέπεσε να είναι να τελετή επανίδρυσης του Κινήματος.

Όπως έλεγαν παλαιότερα στις ταινίες τους αναφέρουμε κατά σειρά… εμφανίσεως. Ένας από τους πρώτους που εμφανίστηκαν ήταν ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος μπορεί να έχει διαφωνήσει πολλές φορές με επιλογές και αποφάσεις που έχει λάβει ο πρόεδρος αλλά εξακολουθεί να δίνει το παρών σε κάθε σημαντική κομματική εκδήλωση.

Λίγο αργότερα εμφανίστηκε ο κ. Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος είχε εκφράσει την πρόθεσή του να παραστεί στην εκδήλωση.

Ύστερα από πολύ καιρό έκανε την εμφάνισή της η κ. Βάσω Παπανδρέου, γεγονός το οποίο συζητήθηκε θετικά από τους συγκεντρωμένους οπαδούς του Κινήματος. Με πολύ μικρή διαφορά κατέφθασε και το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Παρασκευάς Αυγερινός, ο αποκαλούμενος «Νέστορας» της πάλαι ποτέ ομάδας των «4» (μαζί με τους κ.κ. Σημίτη, Βάσως και Πάγκαλου) επί Ανδρέα Παπανδρέου.

Ακολούθησε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης και τέλος, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επανεκλεγείς πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς εμφανίστηκε πολύ μαυρισμένος, γυμνασμένος και ευδιάθετος. Πολλοί ήταν εκείνοι πάντως που σχολίασαν ότι ο κ. Παπανδρέου έμοιαζε με τον Κωνσταντάρα στην ταινία «Ο άνθρωπος που γύρισε από τη ζέστη». Κάποιοι άλλοι ήταν πιο σύγχρονοι κι έλεγαν τη γνωστή ατάκα από διαφήμιση: «Ήρθε ο Πίου».

Αντί άλλης φωτογραφίας επιλέγουμε τη φωτό που έβγαλε ο κ. Παπανδρέου λίγο μετά την εκλογή του με τον αντιπρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ. Μάριο Ναλπάντιαν.