ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Όλα ανοικτά στη σύσκεψη των αρχηγών

ΠΑΣΟΚ: Όλα ανοικτά στη σύσκεψη των αρχηγών

Σε «καλό κλίμα» έγινε η συνάντηση των τριών αρχηγών στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως αναφέρουν πηγές της Ιπποκράτους.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι υπάρχει πρόβλημα από την πλευρά της τρόικα σχετικά με μέρος της εισήγησης του οικονομικού επιτελείου που αφορά σε μέτρα ύψους περίπου δύο δισ. ευρώ.

Όσον αφορά στο «κομμάτι» για τους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματα, οι αντιπροτάσεις του ΠΑΣΟΚ «δεν έχουν απορριφθεί από την τρόικα και συζητούνται».

Σε σχετική ερώτηση, ανέφεραν ότι οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ δεν συμπίπτουν απόλυτα με εκείνες που έχει θέσει η ΔΗΜΑΡ, αλλά πως, ωστόσο, «υπάρχει μια κοινή κατεύθυνση σε κάποια πράγματα».

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν ότι δεν θεωρείται βέβαιο πως στη σύσκεψη των τριών αρχηγών την ερχόμενη Τετάρτη θα «κλείσει» το ζήτημα της οριστικοποίησης του πακέτου των 11,5 δισ., προσθέτοντας ότι ίσως όμως υπάρχει πρόοδος και μια καλύτερη εικόνα σχετικά με το τι δέχεται η τρόικα και τι όχι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, με την τρόικα θα γίνει στις 15:00 το μεσημέρι, στην Ιπποκράτους. Νωρίτερα, στις 13:00 το μεσημέρι, ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των δικαστικών ενώσεων.