ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πόρισμα των εισαγγελέων για την υπόθεση Ρουμελιώτη

Το πόρισμα των εισαγγελέων για την υπόθεση Ρουμελιώτη

Δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου

Nα διερευνηθεί αν συντρέχει λόγος να κινηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος ζητάνε οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης στο έγγραφο της υπόθεσης Ρουμελιώτη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Στο διαβιβαστικό τους οι εισαγγελείς αναφέρουν:

«Μετά τα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και τις δηλώσεις του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη διενεργήσαμε προκαταρκτική εξέταση. Μετά τη διενέργεια της προκαταρκτικής προέκυψαν στοιχεία εις βάρος ατόμων, που είχαν συγκεκριμένες θέσεις στην κυβέρνηση το κρίσιμο χρονικό διάστημα. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος...».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την κατάθεσή του ο κ. Ρουμελιώτης είχε υποστηρίξει η κυβέρνηση Παπανδρέου γνώριζε ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα αποτύχει.

Με την αναφορά και μόνο του ονόματος του πρώην πρωθυπουργού όφειλαν οι εισαγγελείς να αφήσουν τη δικογραφία για να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Έτσι το πρωί της Τετάρτης ειδοποίησαν την πρώην υπουργό, κ. Βάσω Παπανδρέου, να μην καταθέσει, όπως είχε κληθεί. Για τους εισαγγελείς ήταν αρκετά τα στοιχεία που είχαν προσκομίσει οι τρεις μάρτυρες, Ρουμελιώτης, Λούκα Κατσέλη και Γεράσιμος Αρσένης.

Τα εγκλήματα που διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη είναι της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, αλλά και άλλων εγκλημάτων, που σχετίζονται με την οικονομία.

Διαβάστε επίσης: Ανοίγει ο δρόμος για εξεταστική και ίσως προανακριτική επιτροπή

Στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση του ΔΝΤ