ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο σύστημα αποδίδει τα εκπαιδευτικά κενά ο Υπουργός

Στο σύστημα αποδίδει τα εκπαιδευτικά κενά ο Υπουργός

Σε στρεβλώσεις του εκπαιδευτικού συστήματος αποδίδει ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κ. Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, τα τυχόν εκπαιδευτικά κενά που μπορεί να δημιουργηθούν τις επόμενες ημέρες στα σχολεία.

Επισημαίνει, ότι στο υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζεται το πρόβλημα δομικά έτσι ώστε από του χρόνου η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων θα είναι διασφαλισμένη. Συγχρόνως, για την επίλυση των προβλημάτων, μια ειδική υπηρεσία τύπου help desk, επιφορτίζεται για την άμεση επίλυση των προβλημάτων. Ο υπουργός χαρακτηρίζει «ντροπή» τους πενιχρούς μισθούς των δασκάλων και τονίζει, ότι η Πολιτεία θα πρέπει να μεριμνήσει πρωτίστως για τους εκπαιδευτικούς, όταν θα ανακάμψει η οικονομία της χώρας.

Συγχρόνως, τονίζει ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το πόρισμα για την αξιολόγηση που δεν θα είναι τύπου τιμωρίας, ενώ προσθέτει ότι απαραίτητη προϋπόθεση αλλαγής του συστήματος είναι η αξιολόγηση. Αναφέρει ότι δίδεται κονδύλι 21 εκατομμυρίων ευρώ για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, ενώ λαμβάνεται μέριμνα και για τη σίτιση των μαθητών, αλλά με διακριτικότητα. Όσο για τα Πανεπιστήμια, ο υπουργός επαναλαμβάνει ότι ο νόμος θα εφαρμοσθεί και αν οι πρυτάνεις, δεν κάνουν εκλογές των νέων Συμβουλίων Διοίκησης, θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου. Τέλος, ο υπουργός αναφέρεται και στις προσδοκίες που καλλιεργούνται με αφορμή τις δηλώσεις Ντράγκι, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι είναι σημαντικές και «κάλλιο αργά παρά ποτέ».