ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα δοθούν βιβλία αύριο με τον Αγιασμό διεμήνυσε ο Υπουργός Παιδείας

Θα δοθούν βιβλία αύριο με τον Αγιασμό διεμήνυσε ο Υπουργός Παιδείας

Διαδοχικές συναντήσεις είχε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με τα Προεδρεία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

Αμέσως μετά προχώρησε στις ακόλουθες δηλώσεις: «Είχαμε μία συνάντηση σήμερα με την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ ενόψει της έναρξης του σχολικού έτους. Αυτό το διάστημα έχουμε δώσει «τη μάχη του αυτονόητου» κι έχουμε εξασφαλίσει τα βιβλία, αύριο να είναι με τον αγιασμό στα σχολεία. Όπως επίσης οι εκπαιδευτικοί να έχουν τοποθετηθεί στην συντριπτική πλειοψηφία. Τα κενά, αν υπάρξουν, θα είναι ελάχιστα και αυτά θα τα αναπληρώσουμε αμέσως. Είναι δεδομένο ότι οι εκπαιδευτικοί δίνουν έναν αγώνα να εκτελέσουν το καθήκον τους και το λειτούργημά τους σε πολύ δύσκολες συνθήκες και το κάνουν με πενιχρά μέσα και μισθούς, οι οποίοι δεν είναι αντάξιοι του λειτουργήματος που επιτελούν.

Όμως, τους τόνισα ότι αυτή τη στιγμή προέχει το εθνικό καθήκον, προέχει να σωθεί η χώρα και προέχει να θωρακίσουμε το σχολείο και να διασφαλίσουμε ότι το Δημόσιο Αγαθό αυτό που λέγεται Παιδεία, Γνώση δεν θα υποτιμηθεί, δεν θα είναι χειρότερο απ’ ότι ήταν. Το αντίθετο. Παρά τις αντίξοες συνθήκες θα πρέπει όλοι να υπερβούμε τους εαυτούς μας γιατί αυτό που διακυβεύεται είναι πάρα πολύ σοβαρό, διακυβεύεται το μέλλον της πατρίδας, διακυβεύεται το μέλλον των παιδιών μας. Είμαι πεπεισμένος λοιπόν ότι τα σχολεία αύριο θα ανοίξουν κανονικά. Να ευχηθώ από τώρα καλή Σχολική Χρονιά σε όλους και όλα θα πάνε καλά!»

Διαβάστε επίσης:

Στο σύστημα αποδίδει τα εκπαιδευτικά κενά ο Υπουργός

Απογοητευμένος ο Α. Τσίπρας για την κατάσταση στην εκπαίδευση