Στη ΔΕΘ της κρίσης ο Α. Τσίπρας

Newsbomb

Για πρώτη φορά με την ιδιότητα του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη.

Το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα επισκεφθεί την 77η ΔΕΘ, όπου θα συναντηθεί με τις διοικήσεις της ΔΕΘ Α.Ε. και της Helexpo Α.Ε., με τα σωματεία των εργαζομένων σε αυτές και με εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης.

Στις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου θα μιλήσει σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», όπου θα παρουσιάσει την πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την ανασυγκρότηση της χώρας, και στις 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής θα δώσει συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο. Ο κ. Τσίπρας πλαισιώνεται από βουλευτές και κομματικά στελέχη.

Ο κ. Τσίπρας θέλει με την παρουσία του να αποδείξει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαπιστώνει μόνο «τα αδιέξοδα της μνημονιακής πολιτικής» αλλά μπορεί να προσφέρει πειστικά στοιχεία και να δείξει ότι έχει όλα εκείνα τα απαραίτητα προσόντα για να ηγηθεί ενός κυβερνητικού σχήματος με ρεαλιστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, ο κ. Τσίπρας κατά την παραμονή του στη ΔΕΘ δεν σκοπεύει να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα, καθώς κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει μετά την ενοποίηση των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ.

Κύκλοι της Κουμουνδούρουν αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας θα επικεντρωθεί στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια τη Βόρεια Ελλάδα με την αποβιομηχάνιση και τις επιπτώσεις της κρίσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένεται να αναπτύξει την επιχειρηματολογία του κατά της εγκαθίδρυσης Ειδικών Οικονομικών Ζωνών και όλων των συνακόλουθων μέτρων που φαίνεται ότι συζητούνται μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης.

Πάντως κεντρικό στοιχείο των παρεμβάσεων του κ. Τσίπρα αναμένεται να είναι η διατύπωση της αντίθεσής του με τις ιδιωτικοποιήσεις που προωθούνται και η παρουσίαση εναλλακτικών σχεδίων.

«Να στηριχθούν οι θεσμοί του κράτους»

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, στις συναντήσεις του με εργαζόμενους, εκπροσώπους της πανεπιστημιακής κοινότητας και το δήμαρχο της πόλης, επισήμανε ότι οι θεσμοί του κράτους και της κοινωνίας πρέπει να στηριχθούν στον καιρό της κρίσης.

Την ανάγκη να οργανώσει η κοινωνία την αντίσταση της απέναντι στη ραγδαία λαίλαπα των μέτρων και την αλληλεγγύη προς τις ομάδες του πληθυσμού που τη χρειάζονται, επισήμανε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους 36 σωματείων εργαζομένων και άλλων κοινωνικών φορέων, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στην κυβέρνηση «αλαζονική συμπεριφορά» απέναντι στα πανεπιστήμια και την κάλεσε να σταματήσει τις συκοφαντικές επιθέσεις και τη «ρεβανσιστική εμμονή» της για την εφαρμογή ενός νόμου που δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Επισήμανε ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο χρειάζεται στήριξη, διότι δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση αν δεν επενδύσουμε στην παραγωγή γνώσης, στη νέα τεχνολογία, στους νέους επιστήμονες, στη νέα γενιά.

Διαβάστε επίσης:

Τι αναμένεται να πει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ

Συνάντηση Α.Τσίπρα με Γ. Μπουτάρη

Stern για ΔΕΘ: Από τον φραπέ... στο Σαμουράι

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved