ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στη ΔΕΘ: «Δεν είναι μέρος των Συνθηκών το Μνημόνιο»

Τσίπρας στη ΔΕΘ: «Δεν είναι μέρος των Συνθηκών το Μνημόνιο»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε, όπως ήταν αναμενόμενο, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας που εκφώνησε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά πως εξαπάτησε τον ελληνικό λαό για να μπορέσει να του αποσπάσει τη ψήφο ενώ κάλεσε το λαό σε ανατροπή του Μνημονίου.

«Ο Πρωθυπουργός ήρθε εδώ το περασμένο Σάββατο και δεν ζήτησε ούτε μία συγγνώμη για την κραυγαλέα διάσταση ανάμεσα σε όσα πέρσι υποσχέθηκε ώς Αξιωματική Αντιπολίτευση και όσα φέτος κάνει ώς κυβέρνηση. Ήρθε στη Θεσσαλονίκη και δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τη Βαλκανική πολιτική της κυβέρνησής του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στη στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση Σαμαρά, σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται την ανάγκη μιας νέας εθνικής στρατηγικής».

Αναφορικά με το νέο πακέτο μέτρων που προωθεί η Κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας είπε πως «θα επιδεινώσει την ύφεση και θα μεγαλώσει την υστέρηση στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού». Συμπλήρωσε μάλιστα πως προκειμένου να δικαιολογήσει τα μέτρα ο πρωθυπουργός «κατέφυγε για μια ακόμη φορά στη γνωστή πολιτική λαθροχειρία: ότι είναι δήθεν αναγκαίο για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ».

Τέλος, άσκησε κριτική στην πολιτική που ακολουθεί η Ευρώπη αναφορικά με την Ελλάδα, κατηγορώντας τους εταίρους της Αθήνας πως στοχεύουν «να βαθύνουν τη λιτότητα και με πειραματόζωο την Ελλάδα να μετατρέψουν σιγά - σιγά όλο τον Ευρωπαϊκό Νότο σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, συμπληρώνοντας ότι «το Μνημόνιο δεν είναι μέρος των Συνθηκών».

Διαβάστε επίσης:

Στη ΔΕΘ της κρίσης ο Α. Τσίπρας

Τι αναμένεται να πει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ

Συνάντηση Α.Τσίπρα με Γ. Μπουτάρη