ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δέχθηκα μαφιόζικη, αλήτικη κι εκβιαστική επίθεση»

«Δέχθηκα μαφιόζικη, αλήτικη κι εκβιαστική επίθεση»

Για ''μαφιόζικη'' και ''αλήτικη επίθεση'' έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας με δημοσιογράφους σήμερα στη Βουλή.

«Οφείλω να μην δημιουργήσω κλίμα αποσταθεροποίησης στην κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ προχώρησε και σε προσωπική επίθεση κατά του δημοσιογράφου και εκδότη της Real News, Νίκου Χατζηνικολάου, εξαιτίας του δημοσιεύματος της εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της Βουλής και οι δύο πρώην υπουργοί της, Γιώργος Βουλγαράκης και Μιχάλης Λιάπης εμπλέκονται σε σκάνδαλο ξεπλύματος μαύρου χρήματος που υπολογίζεται σε 10,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Είπε επίσης ότι πρόκειται για "αλήτικη, μαφιόζικη επίθεση εναντίον μου", και αναρωτήθηκε για την σκοπιμότητα που εξυπηρετούν αυτά τα σενάρια και τα σχετικά δημοσιεύματα.

Ο κ. Μεϊμαράκης, μίλησε σε έντονο ύφος και δήλωσε ότι οι λογαριασμοί του έχουν ελέγχει αρκετές φορές, ενώ ζήτησε και πάλι να γίνουν φύλλο και φτερό.

Χαρακτηριστικές του κλίματος ήταν ορισμένες φράσεις του:

- «Ο Χατζηνικολάου θέλει να μου πιει το αίμα με το καλαμάκι. Δεν θα τον αφήσω».

- «Εντάξει να το δημοσιεύσεις. Αλλά δεν σηκώνεις ρε πούστη το τηλέφωνο να με ρωτήσεις;»

- «Επειδή δεν τιμωρήσαμε ορισμένους όταν έπρεπε, φτάσαμε τώρα εδώ»

- «Η αλήθεια είναι ανίκητη αλλά μερικές φορές καθυστερεί»

- «Ο Νίκος Χατζηνικολάου δεν είναι τυχαίος γι αυτό ξέρω ότι η μάχη θα είναι δύσκολη»

- «Δεν θα με περιορίσει το κουστούμι της Βουλής. Αμα λάχει το πετάω»

- «Δεν ξέρω ποιοι κρύβονται πίσω από τον ογκόλιθο Χατζηνικολάου, αν γυρίσω όμως λίγο θα τους δω»

- «Αναλαμβάνεις ρε πούστη ότι είναι έτσι όπως τα γράφεις»

- «Ό,τι έκανε ο Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης εξανεμίστηκαν».

«Εγώ ξέρω την αλήθεια ξέρω ότι είμαι 100% καθαρός, μιλάω για μένα και όχι για άλλα πρόσωπα, όποιος τα έχει ας τα λουστεί» τόνισε, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε ο ισχυρισμός του, ότι η επίθεση εναντίον του εντάσσεται σε οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης στην πιο κρίσιμη στιγμή της χώρας.

«Δεν βάλλομαι εγώ, βάλλεται ο θέσμος του Προέδρου της Boυλής», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος αποφάσισε να αναθέσει τα καθήκοντά του στους αντιπροέδρους της Βουλής μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Αναγνωρίζοντας την πολιτική και κυρίως την ηθική ζημιά που έχει υποστεί ανέφερε ότι «δεν με ενδιαφέρει να δικαιωθώ στα δικαστήρια. Στην πλατεία πρέπει να κατέβω για να εξιλεωθώ με αυτόν που με έριξε στην βορά», ενώ φανερά φορτισμένος είπε «πώς θα απαντήσω σε αυτόν τον κόσμο. Πώς θα πάω σε αυτούς. Δεν έχω κάνει τίποτα, γιατί με δίνει βορά. Δεν έχω κάνει τίποτα».

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Χατζηνικολάου.

Διαβάστε ακόμη:

Η απάντηση του Νίκου Χατζηνικολάου στον Ευ. Μεϊμαράκη

Παραίτηση Μεϊμαράκη ζητούν στο ΠΑΣΟΚ

«Ενοχλημένο» θα τον δει αύριο ο Υπ. Δικαιοσύνης τον Ευ. Μεϊμαράκη

Πολιτικό βαρόμετρο με πέντε πρόσωπα στο «κόκκινο»