ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριήμερη περιοδεία Τσίπρα στην Ευρώπη

Τριήμερη περιοδεία Τσίπρα στην Ευρώπη

Τριήμερη περιοδεία στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και το Αμβούργο πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσεις στις 12.30 στο προεδρείο της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (GUE) στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ στις 15:00, αποδεχόμενος την πρόσκληση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, θα πραγματοποιήσει συνάντηση μαζί του και θα ακολουθήσουν κοινές τους δηλώσεις στις 16:30.

Αύριο, ο κ. Τσίπρας θα βρίσκεται στο Βερολίνο όπου θα συναντηθεί στις 18:00 με την ηγεσία του Die Linke (η Αριστερά), στα γραφεία του κόμματος, και συγκεκριμένα με τους Γκρέγκορ Γκίσι, Βόλφγκανγκ Γκέρκε και Ντίτερ Ντεμ.

Το Σάββατο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι προσκεκλημένος στο συνέδριο του Ιδρύματος Zeit - Stiftung της εφημερίδας Die Zeit, ως κεντρικός ομιλητής στην ενότητα «Το μέλλον της Ελλάδας - Το μέλλον της Ευρώπης». Το Συνέδριο θα ανοίξει με ομιλία του ο Γάλλος διανοούμενος κ. Stephen Hessel.

Την ίδια ημέρα, στις 14:30 θα πραγματοποιήσει στο κέντρο του Αμβούργου ομιλία στην καμπάνια του Die Linke για την δίκαιη αναδιανομή του πλούτου.

Στην Κουμουνδούρου εντωμεταξύ επικρατεί ικανοποίηση για την επιτυχία της χθεσινής απεργίας, για την οποία θεωρούν ότι «μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία και το άνοιγμα ενός νέου κύκλου αγωνιστικών κινητοποιήσεων, που κάτω από ορισμένες κινηματικές και πολιτικές προϋποθέσεις μπορεί να είναι νικηφόρες και να οδηγήσουν στην απόκρουση του νέου πακέτου αντικοινωνικών μέτρων, στην ανατροπή των μνημονίων και της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, που συνεχίζει να τα εφαρμόζει».

Διαβάστε επίσης:

Ποιους διόρισαν στη Βουλή ο Α. Τσίπρας και ο Θ. Πάγκαλος

Πανελλαδική απεργία κατά των μέτρων