ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Τσοχατζοπούλου: Απολογείται σήμερα στον ανακριτή ο Άκης

Υπόθεση Τσοχατζοπούλου: Απολογείται σήμερα στον ανακριτή ο Άκης

Άνοιξε ο κύκλος των συμπληρωματικών απολογιών για την υπόθεση της διακίνησης «μαύρου» πολιτικού χρήματος με φερόμενο ως πρωταγωνιστή τον προφυλακισμένο πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.

Σήμερα Κυριακή συμπληρωματικές απολογίες θα δώσουν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο επιχειρηματίας από την Κατερίνη Γιώργος Σαχπατζίδης.

Η Βίκυ Σταμάτη δεν θα προσέλθει στον ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες υπέβαλλε αίτημα στον κ Μαλλή να μην απολογηθεί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για να αποφύγει τη δημοσιότητα.

Το κατώφλι του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, πέρασε λίγο πριν τις 9.00 το πρωί ο πρώην υπουργός κ. Άκης Τσοχατζόπουλος για να δώσει τη συμπληρωματική του απολογία.

Τις συμπληρωματικές τους απολογίες ολοκλήρωσαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ο ξάδελφος του Άκη Τζοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, η κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου, ο επιχειρηματίας Αστέριος Οικονομίδης και η πρώην λογίστρια του πρώην υπουργού Ευφροσύνης Λαμπροπούλου.

Πρώτος απολογήθηκε ο Νίκος Ζήγρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ρωτήθηκε από τον ανακριτή, για το ρόλο προσώπων που εμπλέκονται στις δυο υποθέσεις που ερευνά η δικαιοσύνη και αφορούν τα γερμανικά υποβρύχια και τα TOR -M1.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Ζήγρας ρωτήθηκε για το ρόλο του Γιάννη Σμπώκου στην υπόθεση. Για τον Γιάννη Σμπώκο είχε αναφέρει πως ήταν ένα από τα πρόσωπα που κουβαλούσε χρήμα με βαλίτσες.

Την πόρτα του ανακριτή αμέσως μετά, πέρασε η κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλο κατέθεσε υπόμνημα στον ανακριτή και επιφυλάχτηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του στο μέλλον.

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου, στο υπόμνημα της υποστηρίζει ότι τα δύο ακίνητα επί της οδού Κεφαλληνίας για τα οποία κλήθηκε να απολογηθεί συμπληρωματικά αποκτηθήκαν από την ίδια με νόμιμο τρόπο.

Επίσης στο υπόμνημά της, επικαλείται τις φορολογικές της δηλώσεις, από τις οποίες υποστηρίζει ότι αποδεικνύεται ότι το κόστος αγοράς των δύο ακινήτων υπερκαλύφθηκε από τα νόμιμα εισοδήματά της.

Μετά το πέρας της απολογίας της, ο δικηγόρος της Μ. Δημητρακόπουλος σε δήλωσή του ανέφερε πως επισκέφτηκε τον Άκη Τσοχατζόπουλο στη φυλακή και του ζήτησε να μιλήσουν. Η δήλωση του έχει ως εξής: «Η κόρη και τα εγγόνια του Άκη Τσοχατζόπουλου αργοσβήνουν μέρα με την ημέρα. Επισκέφθηκα τον Άκη Τσοχατζόπουλο στη φυλακή και του ζήτησα να σπάσει τη σιωπή του και να μιλήσει. Είναι μεγάλο λάθος να ανέβει στο πολιτικό ικρίωμα μόνος τους».

Τη συμπληρωματική του απολογία ολοκλήρωσε λίγο πριν τις 18.00 και ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας Αστέριος Οικονομίδης, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στις αγοραπωλησίες του ακινήτου επί της Δεινοκράτους. Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του ανέφερε ότι δεν ήταν έμπιστος του Άκη Τσοχατζόπουλου, ούτε πολιτικός του φίλος.

Διαβάστε επίσης:

Στον ανακριτή σήμερα οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου!

«Πατέρα σπάσε τη σιωπή σου!»