ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δικογραφία σε βάρος βουλευτή της Χρυσής Αυγής μετά τα επεισόδια

Δικογραφία σε βάρος βουλευτή της Χρυσής Αυγής μετά τα επεισόδια

Δικογραφία σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, σχηματίστηκε από το αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας. Το προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αιτία για το σχηματισμό δικογραφίας είναι ότι το βράδυ της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το Θέατρο Χυτήριο για τη θεατρική παράσταση «Corpus Christi», ο βουλευτής απομάκρυνε έναν προσαχθέντα την ώρα που οι αστυνομικοί τον οδηγούσαν σε όχημα της Αστυνομίας.

«Θα περίμενε κανείς ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα λάμβανε όλα τα αναγκαία μέτρα για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης, δεδομένου ότι μόλις πρόσφατα, άλλη μία παράσταση του ίδιου έργου είχε διακοπεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέτει πως στην Ελλάδα του 2012, και όχι σε κάποιο θεοκρατικό καθεστώς, μερικές δεκάδες μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων και μια ομάδα βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής είναι δυνατό να επιβάλουν τη δική τους νομιμότητα.

«Γίναμε μάρτυρες άλλης μίας οργανωμένης 'οπερέτας' από τραμπούκους βουλευτές και μέλη της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής εναντίον της ελευθερίας της έκφρασης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας», σχολιάζει η νεολαία της ΔΗΜΑΡ.

Για «ναζιστικό θίασο ο οποίος μαζί με παραεκκλησιαστικούς κομπάρσους επιδιώκει να επιβάλει καθεστώς λογοκρισίας στις καλλιτεχνικές παραγωγές, αποκαλύπτοντας τον συστημικό και βρώμικο ρόλο της Χρυσής Αυγής», κάνει λόγο το ΚΚΕ.