ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεδίκογλου: Ο χρόνος είναι πλέον ο μεγάλος μας αντίπαλος

Κεδίκογλου: Ο χρόνος είναι πλέον ο μεγάλος μας αντίπαλος

«Ο μεγάλος αντίπαλός μας είναι πλέον ο χρόνος. Ο Πρωθυπουργός είπε και στις Βρυξέλλες ότι έχουμε μια καταληκτική ημερομηνία, τη 16η Νοεμβρίου (οπότε) τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας εξαντλούνται. Συνεπώς, μέχρι τότε πρέπει να έχουμε λύσει τα άλλα ζητήματα. Το Eurogroup είναι στις 12 Νοεμβρίου και οι προθεσμίες πιέζουν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και εκτίμησε πως είναι κοντά η συμφωνία για τα εργασιακά.

«Πρώτα απ' όλα, αυτή η δόση δεν είναι σαν τις άλλες. Είναι κρίσιμα χρήματα, γιατί είναι σε μια πολύ καθοριστική φάση του ελληνικού προγράμματος. Είναι - αυτή τη φορά - τα χρήματα που θα πάρουμε πολύ περισσότερα από αυτά που θυσιάζουμε. Η Ευρώπη παίρνει αποφάσεις που αλλάζουν τη μορφή της. Αποφάσεις που εμείς κρίνουμε ότι είναι στη θετική κατεύθυνση και το λέγαμε ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει μέσα στο παιχνίδι, τώρα που η Ευρώπη αλλάζει. Σκεφτείτε, τώρα που παίρνονται αυτές οι αποφάσεις, η Ελλάδα να είχε εξοστρακιστεί, όπως, ίσως, να επιθυμούσαν ορισμένοι. Είναι μια οδυνηρή προσπάθεια, είναι μια μεγάλη εθνική προσπάθεια, αλλά, επίσης, υπηρετούμε μια αδήριτη εθνική ανάγκη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ό,τι αφορά τη διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ κ. Σταυρογιάννη, ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε: «Είναι προφανές ότι δεν βλέπουμε με τον ίδιο τρόπο τα πράγματα με τον κ. Σταυρογιάννη. Αλλά η συντριπτική πλειονότητα, έχουμε καταλάβει ότι έχουμε μια αδήριτη εθνική ανάγκη που πρέπει να υπηρετήσουμε: Πρέπει να βάλουμε το εθνικό συμφέρον πάνω από οτιδήποτε άλλο. Και πιστέψτε με, η συντριπτικότατη πλειονότητα είναι αυτής της άποψης».