ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κίνημα» Ρέππα-Σκανδαλίδη, για έξοδο του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση!

«Κίνημα» Ρέππα-Σκανδαλίδη, για έξοδο του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση!

Ορυμαγδός εξελίξεων αναμένεται στο ΠΑΣΟΚ για το επόμενο διάστημα. Μάλλον οι εξελίξεις «τρέχουν» ήδη και μάλιστα με ρυθμούς ταχύτατους!

Μετά τις χτεσινές παρεμβάσεις των Α. Λοβέρδου και Μιχ. Χρυσοχοϊδη, οι οποίοι για μια φορά ακόμα αμφισβήτησαν βασικές επιλογές του Β. Βενιζέλου (μάλιστα ο Λοβέρδος εμμέσως πλην σαφώς επανέλαβε τα περί της συγκρότησης νέου φορέα, μετά την εκταμίευση της δόσης) στο παρασκήνιο εξελίσσεται μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία δύο ιστορικών στελεχών, του Δημ. Ρέππα και του Κ. Σκανδαλίδη, με δύο βασικούς άξονες:

• Τον εξαρχής επαναπροσδιορισμό της φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να ξεφύγει απ' τον άκριτο και άκρατο κυβερνητισμό.

• Την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ απ' την κυβέρνηση, για να βρει χρόνο να ασχοληθεί με την φυσιογνωμία του και να μην διαλυθεί μέσα στους επόμενους μήνες!

Βέβαια τα δύο ιστορικά στελέχη εκτιμούν, πως το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά ακόμα κι όταν θα αποχωρήσει απ' αυτήν...

Πάντως σε κάθε περίπτωση αυτή η πρωτοβουλία αναμένεται να προκαλέσει νέους κλυδωνισμούς στο ήδη ταραγμένο και θολό τοπίο του ΠΑΣΟΚ, μετά μάλιστα και την εξαγγελία Βενιζέλου για συνέδριο τον Φλεβάρη.

Υπενθυμίζεται, ότι οι Σκανδαλίδης και Ρέππας ήταν απ' τα ιστορικά στελέχη τα οποία είχαν στηρίξει τον Βενιζέλο στη μάχη που έδωσε για να κερδίσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα ο μεν Ρέππας απουσιάζει απ' τις εσωκομματικές διεργασίες (δεν εξελέγη βουλευτής στις τελευταίες εκλογές) επειδή διαφωνεί με βασικές επιλογές του νέου αρχηγού, ο δε Σκανδαλίδης έχει εμφανώς αποστασιοποιηθεί απ' τον Βενιζέλο...