ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ.Κατσαφάδος: «Η εποχή των λεγόμενων «golden boys» τελείωσε»

Κ.Κατσαφάδος: «Η εποχή των λεγόμενων «golden boys» τελείωσε»

Την επιβολή πλαφόν στους διοικητές και τα στελέχη των ΔΕΚΟ, των ανεξάρτητων Αρχών αλλά και των τραπεζών, ζητούν 60 βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος, με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, που συζητείται στη Βουλή και θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Οι βουλευτές της Ν.Δ, που πήραν τη σχετική πρωτοβουλία, κατέθεσαν και αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας προκειμένου να τοποθετηθούν όλα τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου και να υπερψηφιστεί η τροπολογία. Αναφερόμενος σε αυτή την πρωτοβουλία των 60 βουλευτών, ο κ. Κώστας Κατσαφάδος δήλωσε: «Ποτέ μέχρι σήμερα δεν υπήρξε εξορθολογισμός στις αμοιβές των διοικήσεων των ΔΕΚΟ, των ανεξάρτητων αρχών και των τραπεζών. Είναι σαφές ότι όταν η κοινωνία έχει ματώσει, όταν οι πολίτες έχουν δεχθεί περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς απέναντι σε φαινόμενα που συνιστούν κοινωνική πρόκληση. Η εποχή των λεγόμενων «golden boys» τελείωσε μαζί με την Ελλάδα των δανεικών και των προνομιούχων που μετέφεραν τα βάρη στους πολίτες.

Σήμερα υπάρχουν αμοιβές, για αυτά τα στελέχη, που ξεκινούν από τις 12.000 ευρώ το μήνα και φτάνουν έως και τις 30.000 ευρώ. Ποσά ασύλληπτα για τονμέσο πολίτη, ποσά παράλογα για τη σημερινή πραγματικότητα που βιώνει η χώρα.Δεν είναι δυνατόν, αυτά τα στελέχη, να έχουν υψηλότερες αμοιβές από τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, αυτό αποτελεί στρέβλωση. Οι πολίτες ,που δοκιμάζονται, θέλουν να δουν ένα νέο υπόδειγμα και πρότυπο συμπεριφοράς. Καλώ όλους τους συναδέλφους βουλευτές να στηρίξουνμε την ψήφο τους τη τροπολογία που καταθέσαμε». Στην τροπολογία που κατατέθηκε, την οποία συνυπογράφει ο Γραμματέας της Κ.Ε της ΝΔ και νέοι βουλευτές, μπαίνει όριο 2.900 ευρώ στις αμοιβές των διοικητών και των στελεχών των ΔΕΚΟ και των ανεξάρτητων αρχών και ετήσιο όριο 70.000 ευρώ στους διοικητές των τραπεζών.