ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γλέζος: «Η Χρυσή Αυγή δολοφονεί τις ελληνίδες ιδέες»

Γλέζος: «Η Χρυσή Αυγή δολοφονεί τις ελληνίδες ιδέες»

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος μιλώντας στη ΝΕΤ, υπεραμύνθηκε της άποψης του ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκές παρελάσεις, λέγοντας ότι είναι δικαίωμα του κόσμου να παρελάσει, ειδικά τώρα που νιώθει πως δεν εκφράζεται πλέον από τους εκλεγμένους θεσμούς.

Σχετικά με το γεγονός ότι έχει στοχοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή, δεχόμενος ακόμα και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, σημείωσε πως δεν μπορεί καμία οργάνωση να επιβάλλει τις απόψεις της με τη βία και ειδικότερα να χρησιμοποιεί τις ελληνίδες ιδέες για να το κάνει. «Δολοφονούν τις ελληνίδες ιδέες. Ποτέ στην ιστορία του ο ελληνικός πολιτισμός δεν χρησιμοποίησε τη βία για να επιβάλλει ιδέες. Σχεδόν πάντα ήταν κυρίαρχος ο λαός», τόνισε.

Χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «μια ομάδα που θέλει διά της βίας να επιβάλλει τη μονοδιάστατη αντίληψη» και απέρριψε τη συζήτηση να τεθεί εκτός νόμου, λέγοντας πως αυτό θα ήταν βούτυρο στο ψωμί τους. Όπως σημείωσε, αυτό που ενδιαφέρει τον ίδιο είναι όχι να τεθεί εκτός νόμου, αλλά να τεθεί εκτός των ιδεολογιών που προβάλλουν: τη θρησκεία και τον ελληνισμό.