ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και το ΕΤΑΠ εντάσσεται στον ΕΟΠΥΥ με απόφαση Στουρνάρα

Και το ΕΤΑΠ εντάσσεται στον ΕΟΠΥΥ με απόφαση Στουρνάρα

Διάταξη ένταξης και του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στον ΕΟΠΥΥ, προσέθεσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ και των λιμανιών, κατά την σημερινή, τελευταία ημέρα συζήτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η ρύθμιση προστίθεται στο νομοσχέδιο, μαζί με άλλες «νομοτεχνικές βελτιώσεις» που είχε υποσχεθεί να επιφέρει στο νομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών. Στη ρύθμιση αντέδρασε έντονα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, όπως επίσης και ο Τέρενς Κουίκ (Ανεξάρτητοι Έλληνες). «Δεν μπορεί το Ταμείο των δημοσιογράφων να το φέρνετε την τελευταία στιγμή με διατάξεις παρασκηνίου και να το χώνετε στη μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ. Δεν έχετε καμία νομιμοποίηση να φέρνετε τέτοιες διατάξεις - παρά μόνον μετά από παρεμβάσεις της αίθουσας. Όχι της Τρόικας!» ανέφερε ο κος Λαφαζάνης. «Μας εκδικείστε γιατί προσφύγαμε στη Δικαιοσύνη για τα 90 εκατομμύρια που πήρατε απ' τις τσέπες μας με το αυθαίρετο κούρεμα του Προβόπουλου!» κατηγόρησε τον υπουργό ο Τέρενς Κουίκ - και απευθυνόμενος στους βουλευτές της πλειοψηφίας ανέφερε: «Θα βγείτε πάλι να γλύφετε εκείνους που μας θανατώνουν; Κάντε το!».

«Όλα τα ταμεία πρέπει να μπουν στον ΕΟΠΥΥ για να μην υπάρχει Ελλάδα δύο και τριών ταχυτήτων. Αν εξαιρούσαμε τους δημοσιογράφους, είναι και οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι δικηγόροι, οι γιατροί - αλλά δεν θα υπάρχει ΕΟΠΥΥ» απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας. «Δεν είστε δικτάτορας σ' αυτή τη χώρα ελέω Τρόικας, αλλά υπουργός μιας Δημοκρατίας, που πρέπει να σέβεται τους νόμους και τον Κανονισμό της αίθουσας» ανταπάντησε ο Π. Λαφαζάνης. «Δεν έπρεπε να βάλετε στον ΕΟΠΥΥ κανένα απ' αυτά τα Ταμεία γιατί είναι εύρωστα. Τα πάτε στον ΕΟΠΥΥ για να τα βουλιάξετε και να καταστρέψετε κάθε ίχνος δημόσιου οργανισμού υγείας» προσέθεσε.

«Ο λόγος που προτείνω το ταμείο δημοσιογράφων, είναι επειδή χρησιμοποιούν δημόσιους πόρους, πόρους υπέρ τρίτων, κοινωνικούς πόρους» επέμεινε ο υπουργός Οικονομικών. Τον Γ. Στουρνάρα υπερασπίστηκε με παρέμβασή του ο Άδωνις Γεωργιάδης (ΝΔ): «Με εκπλήσσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλη του η επιχειρηματολογία ήταν να πάρουμε χρήματα απ' αυτούς που έχουν για να πάνε σ' αυτούς που δεν έχουν. Ακριβώς αυτό είπε ο κύριος υπουργός. Υποστηρίξατε τους πλουσίους εάν δεν το καταλάβατε - έστω και σε επίπεδο ταμείου».