ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας: Έμαθα για τη «λίστα Λαγκάρντ» από τους Financial Times

Στουρνάρας: Έμαθα για τη «λίστα Λαγκάρντ» από τους Financial Times

Για την επίμαχη «λίστα Λαγκάρντ» καταθέτει αυτή την ώρα, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Όπως ισχυρίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του δεν παρέλαβε καμία λίστα, ούτε και ενημερώθηκε για το θέμα από τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.

«Δεν είχα κανένα έναυσμα νωρίτερα. Πρώτη φορά έμαθα περίπου στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν έγινε ο σχετικός θόρυβος και ερωτήθηκα από τους Financial Times για το θέμα», εξήγησε ο κ. Στουρνάρας.

Παράλληλα, τόνισε ότι έχει στείλει επιστολή προς τον Γάλλο ομόλογο του, από τα μέσα Οκτωβρίου, με την οποία του ζητά να σταλεί στην Ελλάδα η «λίστα Λαγκάρντ», που έχουν οι γαλλικές αρχές στα χέρια τους, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει καμία απάντηση.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε επιπλέον ότι «η πιο χρήσιμη λίστα είναι η λίστα με τους 54.000 Έλληνες που έχουν μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό».

«Έχουν αρχίσει οι διασταυρώσεις των στοιχείων και πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα. Έχουμε ήδη τα πρώτα δείγματα για τις καταθέσεις που είναι πάνω από 100.000. Τις επόμενες μέρες θα φύγουν επιστολές, με τις οποίες θα καλούν αυτούς που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα τους οι καταθέσεις τους ή να πληρώσουν ή να τα δικαιολογήσουν», πρόσθεσε ο ίδιος.