ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η αποκάλυψη του Newsbomb για την δραστική ουσία

Στη Βουλή η αποκάλυψη του Newsbomb για την δραστική ουσία

Σάλο προκάλεσε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Newsbomb.gr σχετικά με τις απαιτήσεις και τους εκβιασμούς της Τρόικας για την δραστική ουσία, δημοσιεύοντας μάλιστα αποκλειστικά, τα έγγραφα με το επίμαχο σημείο του μνημονίου που το αναφέρει.

Τις απαράδεκτες και επικίνδυνες για τη Δημόσια Υγεία αιτιάσεις-εκβιασμούς της Τρόικας η οποία απαίτησε να ενταχθεί στο Μνημόνιο το νέο σύστημα συνταγογράφησης ΠΡΙΝ την εκταμίευση της δόσης, καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ. Όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, «σύμφωνα με άρθρο της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας newsbomb.gr, στις πληροφορίες του οποίου βασίστηκε και η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, η Τρόικα απαίτησε «πριν την εκταμίευση της δόσης, να καταστεί υποχρεωτική για τους γιατρούς η συντογράφηση φαρμάκου μόνο με βάση τη δραστική ουσία και όχι την επωνυμία, ενώ θα πρέπει να καταστεί υποχρεωτική και η αντικατάσταση του συνταγογραφούμενου φαρμάκου με το φθηνότερο προϊόν της ίδιας δραστικής ουσίας στην κατηγορία αναφοράς από τα φαρμακεία». «Και επειδή για να υπάρξει θύτης, απαιτείται και ένα θύμα, την ώρα που έχει ξεκινήσει η εφαρμογή της τροϊκανής συνταγογράφησης, παραμένει ανοικτό μέχρι πού θα φτάσει η πλήρης και χωρίς όρια γεγονός υιοθέτηση των επιταγών της τρόικας, όταν μάλιστα όλοι οι εμπλεκόμενοι με την Υγεία στην Ελλάδα φορείς, είναι αντίθετοι με το σύστημα που θέλει να επιβάλλει η τρόικα, υπογραμμίζοντας τις καταστροφικές του συνέπειες».

Ολόκληρη η ερώτηση του Τέρενς Κουίκ στη Βουλή:

Κύριοι Υπουργοί,

Χθες, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, σε δημοσίευμα ειδησεογραφικού μέσου (newsbomb.gr) αποκαλύφθηκε το ακριβές κείμενο το οποίο η τρόικα ζήτησε εκβιαστικά να ενταχθεί στο μνημόνιο σχετικά με το νέο σύστημα συνταγογράφησης. Συγκεκριμένα, η τρόικα έχει εντάξει τους ακόλουθους όρους (ακριβής μετάφραση από το αγγλικό κείμενο): «Πριν την εκταμίευση (σ.σ. της δόσης) πρέπει να καταστεί υποχρεωτικό για τους γιατρούς να συνταγογραφούν το διεθνές όνομα δραστικής ουσίας και όχι επώνυμο φάρμακο. Πριν την εκταμίευση (σ.σ. της δόσης) πρέπει να καταστεί υποχρεωτική η αντικατάσταση του συνταγογραφούμενου φαρμάκου με το φθηνότερο προϊόν της ίδιας δραστικής ουσίας στην κατηγορία αναφοράς από τα φαρμακεία (υποχρεωτική «αντικατάσταση γενοσήμου»)». Καθίσταται σαφές ότι η τρόικα εξαρτά την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα από την πλήρη και άνευ όρων υιοθέτηση των επιταγών της σε σχέση με την αλλαγή του συστήματος συνταγογράφησης και την υιοθέτηση της συνταγογράφησης με βάσει αποκλειστικά και μόνο τη δραστική ουσία και χωρίς καν την αναφορά επωνυμίας φαρμάκου. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι οι συντάκτες του κειμένου έχουν επιλέξει να υπογραμμίσουν τις λέξεις ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ (bold) ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία για την πίεση προς την Ελλάδα. Την ίδια ώρα, όλοι οι εμπλεκόμενοι με την Υγεία στην Ελλάδα (γιατροί, φαρμακοποιοί), σε όλες τις Εκλογικές Περιφέρειες που εξυπηρετώ κοινοβουλευτικά (και γενικά σε όλη τη χώρα), αλλά και εταιρίες παρασκευής ή εισαγωγείς φαρμάκων, όπως με έχουν ενημερώσει, είναι αντίθετοι με το σύστημα που εκβιαστικά επιβάλει η τρόικα και υπογραμμίζουν τις καταστροφικές του συνέπειες. Κατόπιν τούτου, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Μέχρι που έχει συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση στις συγκεκριμένες απαιτήσεις της τρόικας στον τομέα της Υγείας, που βρίσκουν αντίθετους όλους τους εμπλεκομένους με την Υγεία, οι οποίοι μάλιστα προειδοποιούν για τις καταστροφικές συνέπειες που θα επιφέρουν;

Αίτηση κατάθεσης εγγράφων:

- Παρακαλούμε να καταθέσετε το πλήρες κείμενο του μνημονίου που αφορά στις αλλαγές που απαιτούνται στον κρίσιμο κλάδο της Υγείας, ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

* Στη δημοσιογραφική ιστοσελίδα newsbomb.gr, με ημερομηνία 31.10.2012, οι συνεργάτες σας μπορούν να βρουν και να σας εκτυπώσουν τα σχετικά αποσπάσματα όπως δημοσιεύθηκαν στην αγγλική γλώσσα.

Ο ερωτών Βουλευτής

Διαβάστε επίσης:

Ωμός εκβιασμός της τρόικας: Θέλετε τη δόση; Περικόψτε την Υγεία σας!

Ρoή Ειδήσεων