ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Μπόλαρης για Σαμαρά και κυβέρνηση

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Μπόλαρης για Σαμαρά και κυβέρνηση

Επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση εμφανίζεται με ανακοίνωσή του στην προσωπική του ιστοσελίδα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «δεν έχει παραχθεί ούτε το ελάχιστο κυβερνητικό έργο» και πως «η μοναδική έγνοια της κυβέρνησης είναι το επικοινωνιακό προφίλ του κ. Σαμαρά».

Στη δήλωση που έκανε εν όψει της ψηφοφορίας για τα νέα μέτρα και υπό τον τίτλο: «Η επίκληση για τη σωτηρία της πατρίδας είναι ο μπερντές για να καλυφθούν ευθύνες και αβελτηρίες», ο κ. Μπόλαρης, ο οποίος αν και δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για το εάν θα ψηφίσει ή όχι τα μέτρα αλλά σύμφωνα με πληροφορίες διάκειται αρνητικά απέναντι σε αυτά, σημείωσε ότι «η επίκληση, εν όψει της ψηφοφορίας, για την σωτηρία της πατρίδας δεν είναι παρά το προκάλυμμα για να καλυφθούν οι ευθύνες και η απραξία». Ο βουλευτής Σερρών ανέφερε ότι «η Βουλή καλείται να αποφασίσει για νέα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής χωρίς αυτά να έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί» και υποστήριξε ότι «ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα, 4,5 μήνες από τις εκλογές, δεν έχει παραχθεί ούτε το ελάχιστο κυβερνητικό έργο η απραξία και η ανικανότητα έχουν διπλασιάσει το κόστος των μέτρων που πλέον απαιτούνται». Συνεχίζοντας, ο κ. Μπόλαρης ανέφερε ότι παρόλα αυτά «μοναδική έγνοια της κυβέρνησης είναι το επικοινωνιακό προφίλ του κ. Σαμαρά», ότι «σε όλο αυτό το διάστημα δεν έχει γίνει καμία διαρθρωτική αλλαγή στην κρατική μηχανή που καταρρέει» και υπενθύμισε τις προεκλογικές διακηρύξεις του κ. Σαμαρά περί ισοδυνάμων μέτρων και πάταξης της διαφθοράς που θα απέφερε 18,5 δισ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής της Β' Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης, σε ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο υπό τον τίτλο: «Το 2013 είναι το παν, το «μεσοπρόθεσμο» μυθιστόρημα», αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει το σύνολο του προϋπολογισμού, καταλήγοντας στο μακροσκελές κείμενό του ότι επιφυλάσσεται για την ψήφο του. Ειδικότερα, αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Είχα δηλώσει έγκαιρα από το Σεπτέμβριο πως αν ο υπουργός Οικονομικών δεν φέρει ουσιαστικές βελτιώσεις σε μερικά αυτονόητα αλλά σημαντικά ζητήματα της ατζέντας του υπουργείου Εργασίας και ο πρωθυπουργός δεν δώσει εγγυήσεις ότι θα επανατοποθετήσει τη στρατηγική και πρακτική της Κυβέρνησης, θα εκφράσω με σαφή τρόπο τη διαφωνία μου στην κρίσιμη πολιτικά ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2013, της χρονιάς που όλα κερδίζονται ή χάνονται. Επιφυλάσσομαι συνεπώς για την ψήφο μου στο σύνολο του προϋπολογισμού».