ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σβόμποντα για μέτρα - Ελλάδα: Δεν μπορούν να γίνουν μοντέλο στην Ε.Ε.

Σβόμποντα για μέτρα - Ελλάδα: Δεν μπορούν να γίνουν μοντέλο στην Ε.Ε.

To χθεσινό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην ελληνική Βουλή συνιστά το απαραίτητο βήμα για νέα στήριξη της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, υποστηρίζει η Σοσιαλιστική Ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές καλωσόρισαν την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου, που θα διασφαλίσει την προβλεπόμενη χρηματοδότηση στο πλαίσιο του μνημονίου για την Ελλάδα.Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται, το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας θα πρέπει να ενταχθεί σε ένα γενικό πολιτικό πλαίσιο με τη λήψη επώδυνων μέτρων για τον πληθυσμό.

Ο επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Ομάδας, Χάνες Σβόμποντα, τόνισε ότι το πακέτο μέτρων που εγκρίθηκε δεν μπορεί να αποτελέσει «μοντέλο για την ευρωπαϊκή πολιτική», καθώς, μακροπρόθεσμα, ισοδυναμεί με την εξαφάνιση βασικών στοιχείων του κράτους πρόνοιας.

Ο κ. Σβόμποντα επικρίνει, ακόμη, το γεγονός ότι στις χθεσινές οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γίνεται λόγος για νέα επιδείνωση της ανεργίας στην Ελλάδα και τονίζεται, ότι είναι ιδιαίτερα σκληρό ο επίτροπος οικονομίας να συστήνει μέτρα λιτότητας που θέτουν σε κίνδυνο κάθε ελπίδα για ανάκαμψη τα επόμενα χρόνια. «Κάθε μέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ακολουθεί μια νεοφιλελεύθερη πολιτική, χειρότερη και από τις πιο σκοτεινές στιγμές στην ιστορία του ΔΝΤ», καταλήγει ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.