ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Σκοπούλη αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους στην ψυχική υγεία!

Η Σκοπούλη αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους στην ψυχική υγεία!

Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στις μονάδες ψυχικής υγείας που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και λειτουργούν ως μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σε συνάντηση που είχαν χθες οι εκπρόσωποί τους, με την υφυπουργό Υγείας κ. Φωτεινή Σκοπούλη, έθεσαν το θέμα της καθυστέρησης χρηματοδότησης των φορέων, για να ακούσουν από την υφυπουργό, ότι το υπουργείο Υγείας έχει διαθέσει ήδη όλο το ποσό της κρατικής επιχορήγησης που προοριζόταν για τις μονάδες αυτές, δηλαδή 42 εκ. ευρώ, όταν για τη μισθοδοσία τους, χρειάζονται περίπου τα διπλά!

Η κ. Σκοπούλη αρκέστηκε να τους ενημερώσει ότι αναμένονται άλλα 5 εκ. ευρώ που προέρχονται από την παρακράτηση του 2% για την Ψυχική Υγεία πρόκειται να αποδοθούν άμεσα στους φορείς, ενώ αναμένεται η επέκταση της παρακράτησης αυτής σε όλους τους φορείς δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου που εποπτεύονται από το Υπουργείο. Δήλωσε ακόμη ότι καταβάλλονται προσπάθειες, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, για να αποδοθούν στο υπουργείο Υγείας 10 εκ. ευρώ από ταμειακά διαθέσιμα εποπτευόμενων φορέων, για να ενισχύσουν τον προϋπολογισμό των Μονάδων Ψυχικής Υγείας.