ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στυλιανίδης: Δίνουμε μάχη να μη χαθεί καμία θέση εργασίας

Στυλιανίδης: Δίνουμε μάχη να μη χαθεί καμία θέση εργασίας

Τη μάχη που δίνει το υπουργείο Εσωτερικών ώστε να μη χαθεί καμία θέση εργασίας τόνισε ο υπουργός κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης κατά την ομιλία του στην 3η Ελληνογερμανική συνέλευση του ελληνογερμανικού δικτύου περιφερειών δήμων και κοινοτήτων.

«Αγωνιζόμαστε ώστε κανείς εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του. Όλη η εθνική προσπάθεια σε αυτό αποσκοπεί, όχι μόνο να μη χαθούν θέσεις εργασίας, αλλά να δημιουργηθούν και νέες», σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τους διαδηλωτές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που «με πράξεις βίας εκθέτουν τη χώρα και βάζουν σε κίνδυνο την εθνική προσπάθεια.

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε στον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή που «διακήρυττε με επιμονή το όραμα του για την Ενωμένη Ευρώπη.

Αγωνίζονταν να βγάλει την Ελλάδα απ’ την εθνική της μοναξιά, τη διεθνή της απομόνωση και να την οδηγήσει σε μια ένωση κρατών με κοινό αξιακό κώδικα. Μια ένωση κρατών με ειρήνη, δημοκρατία, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Σε μια κοινωνική οικονομία της αγοράς που θα γεννούσε ευημερία για όλους και όχι για λίγους».

Ο κ. Στυλιανίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε και στα πεπραγμένα του υπουργείου αυτούς τους «δύσκολους μήνες για την Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως «η Τοπική Αυτοδιοίκηση έδειξε το δρόμο της εξυγίανσης», μέσα από τον οποίο θα έρθει και η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

«Οι ΟΤΑ παρότι υπέστησαν περικοπές 60% περίπου στις δημόσιες δαπάνες, πέτυχαν να είναι -σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Όλι Ρεν- οι λιγότερο χρεωμένοι ΟΤΑ στην Ευρωζώνη, με χρέος 0,9% επί του ΑΕΠ. Επίσης οι ΟΤΑ και το υπουργείο Εσωτερικών είναι ο μόνος φορέας και το μόνο Υπουργείο που μείωσε κατά 3% του ΑΕΠ τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς την αγορά τους τελευταίους μήνες, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Ο υπουργός Εσωτερικών αποκάλυψε πως το επόμενο διάστημα το υπουργείο θα εντατικοποιήσει τις πρωτοβουλίες «προκειμένου να καταπολεμηθεί η ανεργία, να στηριχθούν τα κοινωνικά δίκτυα των δήμων στο Πόλεμο κατά της Φτώχειας, να προκαλέσουμε τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη, να βγάλουμε Δήμους και Περιφέρειες στην πρωτοπορία των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων αναδεικνύοντας στην πράξη τα αγαθά της ευρωπαϊκής συνεργασίας και τους καρπούς της ευρωπαϊκής ιδέας.