ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο διοικητής που έφυγε «άρον-άρον», ο Σαλμάς και οι χαμένες εισφoρές

Ο διοικητής που έφυγε «άρον-άρον», ο Σαλμάς και οι χαμένες εισφoρές

Γιατί όταν το “Newsbomb.gr” βρέθηκε στο Αγρίνιο εξαφανίστηκε (όπως οι εισφορές του νοσοκομείου Μεσολογγίου) ο 29χρονος διοικητής του νοσοκομείου και ποιοι ενοχλήθηκαν με τα προεόρτια τσίπουρα εν όψει ανασχηματισμού

Σάλος έχει προκληθεί στην Αιτωλοακαρνανία από τις συνεχείς αποκαλύψεις του Newsbomb.gr για ενέργειες και πρωτοβουλίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά και προσώπων της εμπιστοσύνης του.

Μετά το ρεπορτάζ για τα προεόρτια του ανασχηματισμού και της επικείμενης υπουργοποίησης του κ. Μάριου Σαλμά που έχει προεξοφλήσει ο 29χρονος διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου κ. Λάμπρος Δημητρογιάννης (και στενός συνεργάτης του) πήραν φωτιά τα τηλέφωνα.

Παράγοντες και στελέχη της δημόσιας Υγείας ρωτούν τι έχει γίνει με την υπόθεση των εισφορών στο νοσοκομείο Μεσολογγίου και γιατί δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα η αλήθεια. Οι ίδιοι ρωτούν τι έχει συμβεί με τις εισφορές των εργαζομένων για τα έτη 1997 και 1998 που «εξαφανίστηκαν».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα βρίσκεται ακόμα σε διερεύνηση αν και δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες σε πρόσωπα που έχουν άμεση εμπλοκή με την ιστορία και έντονο πολιτικό στίγμα, στο χώρο της «Νέας Δημοκρατίας».

Το θέμα φθάνει ψηλά αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του ότι επιστρατεύθηκαν ακόμα και τοπικοί «δημοσιογράφοι» που είχαν την κακοήθεια να ισχυριστούν ότι η υπόθεση πήρε διαστάσεις επί κυβερνήσεως Καραμανλή, υπουργός Υγείας ήταν ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος! Ας μην ξεχνούμε ότι και υφυπουργός Υγείας ήταν τότε ο προϊστάμενος του κ. Δημητρογιάννη, ο κ. Μάριος Σαλμάς.

Σύμφωνα με καταγγελίες ο κ. Σαλμάς έχει παρέμβει επίμονα ώστε να κλείσει η υπόθεση ενώ αποτελεί κοινό μυστικό στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια πως έχει επιβεβαιωθεί σοβαρότατη εμπλοκή γυναίκας που τυγχάνει να είναι σύζυγος κορυφαίου τοπικού στελέχους της ΝΔ.

Μυστικές συναντήσεις στο Αγρίνιο

Στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου και στο Μεσολόγγι κομματικά στελέχη της ΝΔ σχολίαζαν το Σάββατο ότι η αναμόχλευση της υπόθεσης θα φέρει νέα στοιχεία στην επιφάνεια, παρότι στο νοσοκομείο έχει τοποθετηθεί διοικητής της απόλυτης εμπιστοσύνης του αναπληρωτή υπουργού.

Η αποκάλυψη μάλιστα ότι ο κ. Δημητρογιάννης οργάνωσε τα προεόρτια της αναβάθμισης του πολιτικού προϊσταμένου του δεν άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στα επιτελεία άλλων βουλευτών της περιοχής, όσο και σε στελέχη του κομματικού μηχανισμού της Ν.Δ. Κάποιοι μιλούσαν για υπόγειο εσωκομματικό πόλεμο ανάμεσα στον κ. Σαλμά και τον κ. Κώστα Καραγκούνη, ενώ αναγνώρισαν πόσο δίκιο είχε σε όσα κατήγγειλε ο κ. Δημήτρης Σταμάτης λίγο πριν ενταχθεί στους «Ανεξάρτητους Έλληνες».

Με αφορμή ακόμα και τη χθεσινή γιορτή της Αγίας Αικατερίνης στελέχη της ΝΔ στον νομό βρήκαν αφορμή για να κάνουν ακόμα και μυστικές συναντήσεις για να συζητήσουν τι συμβαίνει.

Γι’ αυτήν την ιστορία που έχει πολύ ενδιαφέρον και πολύ παρασκήνιο, ας δούμε μερικά αδημοσίευτα γεγονότα.

Στα μέσα Οκτωβρίου, το Newsbomb.gr έτυχε να κάνει ρεπορτάζ στο Αγρίνιο για τις συνθήκες υπό τις οποίες απομακρύνθηκαν δύο διοικητές νοσοκομείων και για να επιβεβαιώσει (ή όχι) καταγγελίες που είχε δεχθεί. Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ δύο δημοσιογράφοι ζήτησαν συνάντηση και τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Δημητρογιάννη.

Έφυγε «εκτάκτως» από το Αγρίνιο

Παραδόξως, μόλις οι απεσταλμένοι μας έφθασαν στο Αγρίνιο, ο 29χρονος διοικητής του νοσοκομείου ανεχώρησε «εκτάκτως» για την Αθήνα διότι είχε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Όχι μόνο δεν επιχείρησε συνάντηση από κοντά, ούτε τηλεφωνικά. Ακόμα κι όταν πήγαμε στο νοσοκομείο. Γιατί άραγε;

Αληθεύει ότι ο κ. Δημητρογιάννης πήρε μαζί του φάκελο με την υπόθεση των χρεωστούμενων εισφορών από το νοσοκομείο Μεσολογγίου στα ασφαλιστικά ταμεία; Μέσα στο φάκελο υπάρχει το κλητήριο θέσπισμα 1539/06 του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών που αναφέρει τα ονόματα τεσσάρων κατηγορουμένων; Αν ναι, θα είχε την ευκαιρία να δει τι αναφέρονται στις έξι πρώτες σελίδες για κάποιον προκάτοχό του, ο οποίος παρέβη τα καθήκοντα της υπηρεσίας του;

Υπήρχαν στο φάκελο τα πρακτικά και η απόφαση του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών υπ’ αριθμόν 2351 για τη συνεδρίαση της 11ης Ιουνίου 2007; Αναγνωρίστηκαν ποινές για α) παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, β) παράβαση καθήκοντος από κοινού και από μόνος, καθώς και γ) ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις;

Ίσως ο κ. Σαλμάς είχε ξεχάσει την υπόθεση και ήθελε να φρεσκάρει τη μνήμη του. Αν ο αναπληρωτής (σ.σ. ακόμα δεν έγινε ο ανασχηματισμός) υπουργός Υγείας έχει φόρτο εργασίας για να αφήσει καλές εντυπώσεις στην τρόικα, ας μας απαντήσει ο εκλεκτός του για τη θέση του διοικητή στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Τι έγιναν τα λεφτά

Άλλωστε ένα πρόσωπο που αποκαλούν «καγκελάριο της Υγείας» και «Κατελάνο» δεν ασχολείται με τόσο τετριμμένα ερωτήματα:

  • Τι έγιναν τα λεφτά των εργαζομένων στο νοσοκομείο Μεσολογγίου για τα έτη 1997 – 1998; Ισχύει η καταγγελία συνδικαλιστών που μιλούν για τρύπα 1,5 εκατ. ευρώ που φθάνει σήμερα στα 10 εκατ. με τόκους;
  • Ισχύει ότι η απολογία της συζύγου του τοπικού στελέχους της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία δεν προωθήθηκε με υπηρεσιακό διαβιβαστικό αλλά με οδηγό (σ.σ. καταγράψαμε ένα όνομα) και στη συνέχεια έγινε η πρωτοκόλληση;
  • Αληθεύει ότι με ενέργειες που αποδίδονται στον κ. Σαλμά το νοσοκομείο δεν έχει λάβει εναντίον του συγκεκριμένου στελέχους έστω σε πρώτο βαθμό κανένα μέτρο (δηλαδή ποινή ή παύση διευθυντικών καθηκόντων);
  • Μήπως πρέπει να ενεργοποιηθεί κάποιος εισαγγελέας και ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής να ξεκαθαρίσει τι έχει συμβεί;

Το πάρτι με τα τσίπουρα

Μετά το «πάρτι» με τα τσίπουρα και τα κεράσματα στο παλιό «Ντόλτσε» απέναντι από το δημαρχείο Αγρινίου από το 29χρονο διοικητή κ. Λάμπρο Δημητρογιάννη σε διάφορους, άρχισαν οι γκρίνιες.

Ήρθε το φιάσκο του Eurogroup. Λίγο μετά δημοσιεύθηκαν νέα στοιχεία για την έρευνα του πρώην υφυπουργού Παιδείας κ. Γιάννη Πανάρετου σχετικώς με το διορισμό του τότε εν ενεργεία υφυπουργού Υγείας κ. Σαλμά στην Ιατρική Σχολή Αθηνών από τον πρώην πρύτανη κ. Χρήστο Κίττα.

Ακολούθησε αποκάλυψη πώς η πρώην υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου ακύρωσε την αντικειμενική και διαυγή έρευνα του κ. Πανάρετου, αποκατέστησε τον κ. Σαλμά και απεδέχθη την προκλητική «αίτηση θεραπείας» του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας φέρεται να προβάρει την ιδέα του εν δυνάμει υπουργού και έχει αναθέσει σε καπεταναίους της πολιτικής επικοινωνίας (που εμφανίζονται σε Φάληρο και Μαρούσι) να προβάλουν το έργο του. Όταν όμως, βλέπει δημοσιεύματα σαν κι αυτό εξακολουθεί να αντιδρά μαινόμενος.

Ψυχραιμία! Αρκούν οι απαντήσεις στα ερωτήματα τα οποία ανταποκρίνονται σε πραγματικά γεγονότα. Κάθε πολιτικός μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θέλει, αρκεί να αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Διότι όταν μας καταγγείλουν ότι χρησιμοποιήθηκε το παγκάρι της εκκλησίας νοσοκομείου για να καλυφθούν έξοδα επίσκεψης μέλους κυβέρνησης στην ιδιαίτερη πατρίδα του, πληρώθηκαν εκδηλώσεις εγκαινίων ξεχασμένης επί 10ετία Μ.Ε.Θ., γέμισαν μπουφέδες δεξιώσεων και ξεχρεώθηκαν λογαριασμοί κινητών τηλεφώνων θα ήταν άκαιρο να τα αποδώσουμε σε… τουρκικές προκλήσεις.

Ή μήπως στους νεφελίμ που τσαντίστηκαν, όταν ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μίλησε με το Θεό.