ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόλυτα εξαρτημένη από τη ΔΗΜΑΡ η κυβέρνηση

Απόλυτα εξαρτημένη από τη ΔΗΜΑΡ η κυβέρνηση

Απανωτές πολιτικές «καραμπόλες» μετατρέπουν την ΔΗΜΑΡ στον απόλυτο ρυθμιστή της κυβέρνησης!

Με ποιον ..τρόπο; Μα και βέβαια με την διαγραφή Α. Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ, που πλέον καθηλώνει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί, στις 150 έδρες! Αν και ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ανοιχτά, πως θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση, καθιστώντας έτσι και τον εαυτό του ρυθμιστικό παράγοντα στην πολιτική ζωή του τόπου, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προκαταβάλει τι μέλλει γενέσθαι, με αποτέλεσμα η παρουσία της ΔΗΜΑΡ στην κυβερνητική συμμαχία να μην καθίσταται απλά συνοδευτική, αλλά …καθοριστική και πλέον …ρυθμιστική της πολιτικής γραμμής και στρατηγικής.

Βεβαίως, πρέπει να σημειωθεί, ότι η ΔΗΜΑΡ έχει δείξει πως σε κάθε λεπτή στιγμή για την κυβέρνηση, η συμπεριφορά της είναι ταλαντευόμενη, αμφίθυμη και αμφίρροπη. Τα «τσιμεντένια» πόδια της κυβέρνησης θρυμματίζονται μέρα με την ημέρα και ο μακροπρόθεσμος χαρακτήρας της τήρησης της τελευταίας συμφωνίας στο Eurogroup καθίσταται, κάτι λιγότερο από ….μεσοπρόθεσμος, εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων στην χώρα μας.

Πλέον, η κυβέρνηση θέλοντας και μη, είναι υποχρεωμένη να ικανοποιεί τον Φώτη Κουβέλη και την Κ.Ο. του και αυτό δεν αποκλείεται να προκαλέσει εσωτερικές τριβές έως και «αναφλέξεις» και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Το πρώτο τεστ αντοχής δεν είναι μόνο τώρα στο φορολογικό, αλλά κυρίως στην αρχή του έτους , όταν έρθει ο εφαρμοστικός νόμος για τα εργασιακά, με τα οποία η ΔΗΜΑΡ διαφωνεί. Δεν αποκλείεται λοιπόν να υπάρξουν ….πολιτικά ανταλλάγματα διαρκείας.