ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Πρέπει να φορολογείται η βουλευτική αποζημίωση

Παπαδημούλης: Πρέπει να φορολογείται η βουλευτική αποζημίωση

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρει ότι η κυβέρνηση για το 2013 προβλέπει νέα ύφεση 4,5%, ωστόσο όπως ο ίδιος εκτιμά η πραγματικότητα θα είναι χειρότερη των κυβερνητικών προβλέψεων.

«Την επόμενη χρονιά θα υπάρξουν νέες περικοπές, μεγαλύτερη ύφεση και υψηλότερη ανεργία», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι χρειάζεται νέο κούρεμα, του επίσημου τομέα, σημειώνοντας ότι ο επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Βάλτερ Σταϊνμάγερ, το βλέπει ως αναγκαστικό, αλλά οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά δεν το έχουν διεκδικήσει.

«Δεν είναι δυνατόν να σταματήσει ο φαύλος κύκλος χωρίς νέο κούρεμα. Οι πλούσιοι δεν πληρώνουν, τα χαμηλά και τα μεσαία στρώματα θα πληρώσουν», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με το νέο φορολογικό δε θα εισπραχθεί ούτε 1 ευρώ παραπάνω από όσους φοροδιαφεύγουν, αλλά θα φορολογηθούν παραπάνω αυτοί που πληρώνουν φόρους.

Διευκρίνισε ακόμη πως από τα 34,4 δισ. ευρώ του ποσού που μας διατίθεται μόνο 1,1 δισ. ευρώ, το 3%, θα πάει για την αποπληρωμή οφειλών και τα υπόλοιπα θα πάνε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κλπ. «Υπάρχουν φοβερές καθυστερήσεις στο ΕΣΠΑ», σημείωσε.

Σε ότι αφορά στη φορολόγηση της βουλευτικής αποζημίωσης, ο κ. Παπαδημούλης έγραψε σε προσωπική σελίδα που διατηρεί στο Facebook: «Πιστεύω ότι η βουλευτική αποζημίωση, μετά τις κρατήσεις, πρέπει να φορολογείται,όπως για όλους τους μισθωτούς. Δεν νοείται άλλη μεταχείριση».