ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κραδασμοί στην κυβέρνηση για τις μεταθέσεις εφοριακών

Κραδασμοί στην κυβέρνηση για τις μεταθέσεις εφοριακών

Αναταράξεις στο εσωτερικό τις κυβέρνησης προκαλούν οι μεταθέσεις 165 στελεχών εφοριών και του ΣΔΟΕ στις οποίες προχώρησε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης.

Πρόκειται για 107 διευθυντές και υποδιευθυντές ΔΟΥ καθώς και 58 τμηματάρχες, οι οποίοι μετατίθενται σε άλλες ΔΟΥ, ως απλοί υπάλληλοι, ή σε ελεγκτικές υπηρεσίες.

Η κίνηση του υφυπουργού Γ. Μαυραγάνη για την αντικατάσταση των στελεχών έφερε σφοδρή αντίδραση κυρίως από την Ιπποκράτους, με τον κ. Μανιάτη να αναζητά τον κ. Μαυραγάννη, αλλά να μην τον... βρίσκει και τελικά να απευθύνει διάβημα προς τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος με τη σειρά του φάνηκε να κρατάει αποστάσεις από τον υφυπουργό.

Σε ανακοίνωσή του ο εισηγητής του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης, τονίζει πως οι επιλογές των προσώπων όφειλαν να γίνουν με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο που θεσπίζει κριτήρια και αξιολογεί τις επιδόσεις των στελεχών σε σχέση και με τους στόχους που τους έχουν τεθεί.

Οι πληροφορίες θέλουν το 80% των υπαλλήλων που αναλαμβάνουν πλέον τις θέσεις εκείνων που απομακρύνθηκαν να προέρχεται από τη ΔΑΚΕ.

Ο κ. Σαχινίδης τόνισε ότι κάθε άλλη διαδικασία «συνιστά οπισθοδρόμηση σε πρακτικές και αντιλήψεις που είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των πολιτών και ευθύνονται για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα».

Για οπισθοδρόμηση μίλησε η Δημοκρατική Αριστερά προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στο Μαξίμου.

Λίγες μόλις ώρες μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, η κυβερνητική συνοχή απειλείται ξανά. Οι υπουργοί αποδεικνύουν πως έχουν πρόβλημα συνεννόησης, ενώ κενό παρατηρείται και στις επαφές με τα στελέχη των κομμάτων που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση.