ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν «βλέπουν» ευθύνες Βενιζέλου οι βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Δεν «βλέπουν» ευθύνες Βενιζέλου οι βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Τις θέσεις βουλευτών των κομμάτων για τη λίστα Λαγκάρντ, καθώς και για το ποια πρόσωπα πρέπει να διερευνηθούν από τη Βουλή κατέγραψε το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Ο Μ. Βαρβιτσιώτης επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ που εμπλέκει τον κ. Βενιζέλο λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής με έντονο το αίσθημα του παραλογισμού, γιατί η προανακριτική επιτροπή διερευνά ποινικές ευθύνες κατόπιν της εισαγγελικής έρευνας και όχι πολιτικές. Για την αλλοίωση της λίστας δεν μπορεί να είναι υπεύθυνος ο κ. Βενιζέλος».

Αντίθετα, σαφείς ευθύνες στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τη λίστα Λαγκάρντ επέρριψε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης τονίζοντας: «Και ο κ. Βενιζέλος όταν ήταν στο υπουργείο Οικονομικών κράτησε τη λίστα Λαγκάρντ στο συρτάρι του, χωρίς να κάνει αυτό που έπρεπε. Και αυτό είναι μια καραμπινάτη παράβαση καθήκοντος. Τώρα είναι η ώρα των ευθυνών. Να πληρώσουν όλοι όσοι πρέπει να πληρώσουν».

Το μέλος της πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας τα εξής: «Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες μια προσπάθεια συνολικής απαξίωσης του πολιτικού συστήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί μια μικροπολιτική στρατηγική που ωφελεί μόνο τη Χρυσή Αυγή. Στόχος είναι να πλήξουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο και να προκαλέσουν αστάθεια στην κυβέρνηση».

Επικριτικός ήταν και ο Σπύρος Λυκούδης σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. «Ζητάμε την απόδοση δικαιοσύνης με βάση στοιχεία και όχι φλυαρώντας. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός. Για την ώρα, για τον κ. Παπακωνσταντίνου υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ενοχής», τόνισε ο γραμματέας ΚΕ της ΔΗΜΑΡ.