ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψυχάρης: Αν με ρωτούσε ο Τσίπρας θα του έλεγα για το δάνειο του Mega

Ψυχάρης: Αν με ρωτούσε ο Τσίπρας θα του έλεγα για το δάνειο του Mega

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα του του Mega Channel με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ομολογιακό δάνειο που έχει συνάψει το κανάλι.

Με σημείωμά του σήμερα στα Νέα ο Σταύρος Ψυχάρης απαντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι το δάνειο του τηλεοπτικού σταθμού δεν είναι 98 εκατομμύρια.

«Ενοχλητικό» σχόλιο του Γιάννη Πρετεντέρη στο δελτίο ειδήσεων του Mega πήρε ως αφορμή ο ΣΥΡΙΖΑ για να ασχοληθεί με τραπεζικό δάνειο που εξασφάλισε προσφάτως το κανάλι», αναφέρει ο κ. Ψυχάρης απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ισχυρίζεται ο κ. Ψυχάρης, «η Κουμουνδούρου υιοθετεί εμμέσως πλην σαφώς την εκδοχή διαφόρων μπλογκ ότι το δάνειο είναι 98 εκατ. ευρώ».

«Αν με ρωτούσε θα μάθαινε την αλήθεια.

Το Mega πήρε δάνειο 10 εκατ. ευρώ. Από αυτά μπήκαν στο ταμείο του τα 8,5 εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο 1,5 εκατ. κρατήθηκε από τις (πέντε) τράπεζες ως προμήθεια. Προκειμένου να εξασφαλίσει το δάνειο ο σταθμός έχει δώσει εγγυήσεις των περιουσιακών του στοιχείων ύψους 140 εκατ. ευρώ προς τις τράπεζες.

Εικάζω ότι κάποιοι μπέρδεψαν το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ με τα δάνεια ύψους 88 εκατ. ευρώ που έχει λάβει το Mega την τελευταία 20ετία και τα οποία εξυπηρετεί κανονικά. Η δεν ξέρουν από απλή αριθμητική ή σκοπίμως το 10 το έκαναν 98...», καταλήγει ο κ. Ψυχάρης.