ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας υπεραμύνθηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με το σκεπτικό ότι αντιμετωπίζουν «έστω και μερικώς, έστω κι αποσπασματικώς» το πρόβλημα της ανεργίας, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε για προγράμματα που δημιουργούν απάνθρωπες σχέσεις εργασίας.

Κατά τη συζήτηση σχετικής επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ, οι επερωτώντες βουλευτές ανέφεραν ότι αυτά τα προγράμματα χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των κενών στο Δημόσιο λόγω του «παγώματος» των προσλήψεων, ενώ τις ασφαλιστικές εισφορές των περίπου 57.000 εργαζόμενων σε αυτά τις πληρώνουν όλοι οι εργαζόμενοι μέσω του ΟΑΕΔ.

Μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Στρατούλης, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κάνει «τον τροχονόμο των απολύσεων», ενώ ανέφερε ότι ουσιαστικά πρόκειται για ενοικίαση εργαζόμενων.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας, από την πλευρά του, τόνισε πως οι δήμοι ζητούν τη συνέχιση των προγραμμάτων και απηύθυνε προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ερώτημα αν θέλει την κατάργησή τους. Όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, η αμοιβή των 625 ευρώ των εργαζόμενων σε αυτά είναι πάνω από τον κατώτατο μισθό.