ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι θα συζητήσουν Σαμαράς – Μέρκελ

Τι θα συζητήσουν Σαμαράς – Μέρκελ

Συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο θα έχει σήμερα στις 11:30 ο πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς, στο περιθώριο του συνεδρίου Εκδοτικού Οργανισμού Die Welt στο Βερολίνο.

Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, η συνάντηση θα είναι κλειστή για τον Τύπο και πρόκειται για «ανεπίσημη ανταλλαγή απόψεων».

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και αντικαγκελάριο της Γερμανίας Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ.

«Απόψε θα συζητήσουμε για την Ευρώπη της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης» δήλωσε χθές ο Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στο συνέδριο της «Die Welt».

Ο Έλληνας πρωθυπουργόςθέλει να εκμεταλλευτεί τους καλούς οιωνούς για τη χώρα το 2013 και ξεκινά σειρά ταξιδιών στο εξωτερικό για την προσέλκυση επενδύσεων.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να τον επαινέσει για τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της χώρας, ενώ απο την πλευρά του ο κ. Σαμαράς, θα ζητήσει γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Θα επιβεβαιώσει τη δέσμευση του για μεταρρυθμίσεις και υλοποίηση αποκρατικοποιήσεων, ενόψει και της έγκρισης της επόμενης δόσης προς τη χώρα.

Εκτός ατζέντας είναι η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, την οποία δεν επιθυμεί να συζητήσει προς το παρόν ο κ. Σαμαρά με τους κυβερνητικούς εταίρους.

Στη ομιλία του στο δείπνο του συνεδρίου ο κ. Σαμαρά διαβεβαίωσε για τη βούληση και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές στη χώρα, δίνοντας έμφαση στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της.