ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρευνες για νέα πρόσωπα στην υπόθεση των υποβρυχίων και των TOR M1

Έρευνες για νέα πρόσωπα στην υπόθεση των υποβρυχίων και των TOR M1

Το πρόσωπο που είναι ο πραγματικός δικαιούχος της εταιρίας BEESTON MANAGEMENT SA μέσω της οποίας διακινήθηκαν 2,1 εκατ. ευρώ αναζητούν πλέον οι ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων (υποβρύχια και TOR M1).

Η συγκεκριμένη εταιρία μαζί με τις άλλες ύποπτες off shore εταιρίες αναφέρεται στο εισαγγελικό πόρισμα που συντάχθηκε για «τα έργα και τις ημέρες» του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Για την εν λόγω εταιρία αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι εκδόθηκαν σε διαταγή της τρεις επιταγές συνολικού ύψους 5.710.000 ελβετικών φράγκων.

Παράλληλα, οι ανακριτές απέστειλαν ήδη αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία, ζητώντας το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού μέσω του οποίου φέρεται να διακινήθηκε μαύρο χρήμα που αφορά στην προμήθεια των υποβρυχίων. Επισημαίνεται ότι και στο παρελθόν είχε γίνει προσπάθεια να ανοίξει ο συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός αλλά απέτυχε.

Τις επόμενες εβδομάδες οι ανακριτές θα καλέσουν μάρτυρες που φέρονται να έχουν εισπράξει ύποπτες επιταγές, οι οποίες φέρονται να συνδέονται με την προμήθεια των TOR M1. Οι μάρτυρες θα κληθούν να απαντήσουν στο ερώτημα για ποιό λόγο εξαργύρωσαν τις επίμαχες επιταγές και αν τα χρήματα προορίζονταν για τους ίδιους ή αν τα εισέπραξαν για λογαριασμό τρίτων και ποιοι είναι αυτοί.