ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ριζικά αντίθετο το ΚΚΕ σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης του ΤΤ

Ριζικά αντίθετο το ΚΚΕ σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης του ΤΤ

Τη ριζική αντίθεση του ΚΚΕ σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) ή συγχώνευσής του ή κατάργησής της αυτονομίας του, εξέφρασε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία συναντήθηκε με τον Σύλλογο Εργαζομένων στο ΤΤ.

«Γνωρίζοντας ότι η ΕΕ έχει δρομολογήσει ορισμένες εξελίξεις τις οποίες πρέπει να αντιπαλέψουμε, δίνουμε επίσης πάρα πολύ μεγάλη έμφαση στο να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας και να μην αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό καθεστώς στους 3.000 εργαζόμενους στο ΤΤ» είπε η κ. Παπαρήγα.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «η επίθεση είναι ενιαία, ισοπεδωτική, αλλά έχει αξία ο κάθε χώρος και όλοι μαζί να αντιπαλεύουμε και να σηκώσουμε ανάστημα, για να μην χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο η θέση των εργαζομένων, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι εργαζόμενοι δεν υφίστανται τις συνέπειες, μόνο από τον χώρο του ΤΤ, αλλά υφίστανται και τις γενικότερες συνέπειες της βάρβαρης πολιτικής που ακολουθείται χρόνια τώρα και κορυφώθηκε μετά το ξέσπασμα της κρίσης και το μνημόνιο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΤΤ, Αντώνης Δεληχάτσιος είπε ότι «σήμερα, δυστυχώς, υλοποιείται αυτό που τόσα χρόνια φοβόμασταν και λέγαμε: Το ΤΤ, που πριν λίγο χρονικό διάστημα, ήταν η «πολύφερνη νύφη» και όλα ήταν μια χαρά, ξαφνικά έγινε από τη μια «μη βιώσιμο» και από την άλλη ξεπουλιέται με τον χειρότερο τρόπο».

«Οι τράπεζες σχεδιάζουν να «σπάσουν» το ΤΤ σε «καλό» και «κακό» και αυτό σημαίνει ότι 72.000 μικρομέτοχοι χάνουν τις μετοχές τους- η αξία της μετοχής γίνεται μηδέν- και 3.350 εργαζόμενοι απολύονται και με ερωτηματικό αν θα επαναπροσληφθούν, ενώ τα εργασιακά τους δικαιώματα καταργούνται από την ημέρα που θα «σπάσει» η τράπεζα» ανέφερε ο κ. Δεληχάτσιος.

«Η θέση μας είναι να συνεχίσει το ΤΤ να παίζει τον ρόλο που παίζει στην ελληνική κοινωνία και στην οικονομία, να διασφαλιστούν πλήρως οι θέσεις εργασίας, να συνεχίσουμε τις εργασιακές σχέσεις με διάδοχη κατάσταση και να αντιμετωπιστούν το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό» είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΤΤ, προσθέτοντας ότι «ζητήσαμε από την γγ της ΚΕ του ΚΚΕ να φέρει το θέμα στη βουλή, ενώ εμείς από τη μεριά μας συνεχίζουμε με απεργιακές κινητοποιήσεις, σήμερα, αύριο και την Δευτέρα».