ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tagesspiegel για Τσίπρα: «Μια πολιτική που θα καταστρέψει την Ευρώπη»

Tagesspiegel για Τσίπρα: «Μια πολιτική που θα καταστρέψει την Ευρώπη»

Ένα πορτρέτο του Αλέξη Τσίπρα φιλοξενεί η εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου και επιγράφει το άρθρο με τον τίτλο: «Μια πολιτική που θα καταστρέψει την Ευρώπη».

Η εφημερίδα σημειώνει πως ήταν αναμενόμενο ότι η ατμόσφαιρα στη συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την περασμένη Δευτέρα θα ήταν λίγο παγωμένη και συνεχίζει αναφέροντας τις γνωστές θέσεις των δυο πολιτικών ενώ λίγο παρακάτω σημειώνει:

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Βερολίνο

«Ο Τσίπρας με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει τόσο μεγαλύτερη επιτυχία όσο χειρότερες είναι οι συνέπειες της αυστηρής πολιτικής λιτότητας. Στο ετήσιο συνέδριο του Κόμματος της Αριστεράς την περασμένη Κυριακή στο Βερολίνο, ήταν ο 'σταρ' δίπλα στον πρώην πρόεδρο του κόμματος Όσκαρ Λαφοντέν.

Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν τον επευφημούν με τέτοιο τρόπο. Περίεργοι όμως για τον επισκέπτη ήταν μαζί με την Έλκε Φέρνερ από το SPD και ο Φρίντγιοφ Σμιτ από τους Πράσινους καθώς και δυο αντιπρόεδροι κοινοβουλευτικών ομάδων… Η αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD μετά τη συνάντησή της με τον Τσίπρα δήλωσε πως είναι ένας πολύ καλός ρήτορας και πιάνει τον παλμό του κόσμου. Στο ερώτημα πάντως εάν συμμερίζεται τα επιχειρήματα του Τσίπρα απάντησε και 'ναι και όχι’».