ΣΥΡΙΖΑ: Ωμή ρατσιστική βία η δολοφονία του αλλοδαπού

ΣΥΡΙΖΑ: Ωμή ρατσιστική βία η δολοφονία του αλλοδαπού

Για ποινικές και πολιτικές ευθύνες σε όσους επιχειρήσουν να συγκαλύψουν το χαρακτήρα της αποκρουστικής πράξης, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονία του αλλοδαπού στα Πετράλωνα τα ξημερώματα.

Η Κουμουνδούρου φωτογραφίζει ως δράστες «ακροδεξιούς εγκληματίες» που επανέφεραν με τραγικό τρόπο στο φως της δημοσιότητας το  ζήτημα της ωμής ρατσιστικής βίας.

«Την ώρα που η αστυνομία του κ. Δένδια, χρησιμοποιείται ως πρωταγωνιστής των κυβερνητικών επικοινωνιακών “σόου”, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό των πολιτών από τα προβλήματά τους και τον εκφοβισμό τους, φασιστικές συμμορίες εγκληματιών “περιπολούν” ανενόχλητες στους δρόμους της Αθήνας δολοφονώντας ανυπεράσπιστους ανθρώπους”, αναφέρει η Κουμουνδούρου.

«Τυχόν απόπειρα συγκάλυψης του χαρακτήρα της αποκρουστικής πράξης, με κατασκευασμένα επιχειρήματα όπως “διαπληκτισμός”, θα βαρύνει όχι μόνο πολιτικά αλλά και ποινικά όσους την επιχειρήσουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θα συμμετάσχει στην αποψινή συγκέντρωση που καλούν οι τοπικές συλλογικότητες στην πλατεία Μερκούρη, στα Άνω Πετράλωνα στις 18:00 το απόγευμα.