ΣΥΡΙΖΑ: Μέτρα για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας

ΣΥΡΙΖΑ: Μέτρα για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας

Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας ζητούν εννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη δολοφονία του 27χρονου μετανάστη στα Πετράλωνα.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν από την κυβέρνηση να παράσχει τη νόμιμη προστασία και τα σχετικά έγγραφα (άδεια παραμονής-εργασίας) στα θύματα ρατσιστικής βίας που έχει καταγράψει το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, που τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και της ΕΕΔΑ.

Καλούν επίσης την κυβέρνηση να προκηρύξει άμεσα τη συγκρότηση ενός ανεξάρτητου οργάνου για την καταγραφή και τη δίωξη ρατσιστικών εγκλημάτων, καθώς και τη θέσπιση ενός ανεξάρτητου οργάνου για τη διερεύνηση ρατσιστικών εγκλημάτων με δράστες αστυνομικούς.

«Κανένα από τα μέτρα αυτά δεν απαιτεί οικονομικούς πόρους. Χρειάζεται μόνο δημοκρατική πολιτική βούληση», σημειώνουν οι βουλευτές Νίκος Βούτσης, Ιωάννα Γαϊτάνη, Ηρώ Διώτη, Κατερίνα Ιγγλέζη, Χρήστος Καραγιαννίδης, Βασιλική Κατριβάνου, Μαρία Μπόλαρη, Αφροδίτη Σταμπουλή και Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Πρωθυπουργός θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι η όξυνση της ρατσιστικής βίας, που πλέον κοστίζει ζωές, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με εξαγγελίες, συγκάλυψη και την υιοθέτηση της ατζέντας της Χρυσής Αυγής. Το μαρτυρά η δολοφονία του 27χρονου. Το μαρτυρούν και οι δημοσκοπήσεις», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.