Συνάντηση Σαμαρά με δικαστές την Πέμπτη

Συνάντηση Σαμαρά με δικαστές την Πέμπτη

Εκπροσώπους όλων των δικαστικών ενώσεων θα δεχθεί ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, στο Μέγαρο Μαξίμου, την ερχόμενη Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου.

Στη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατόπιν αιτήματος των δικαστικών ενώσεων, θα συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν τον χώρο της Δικαιοσύνης, ανάμεσά τους και το οικονομικό.

Παράλληλα, οι διοικητικοί δικαστές, μετά τους συναδέλφους τους της Ποινικής και Πολιτικής Δικαιοσύνης, ανέστειλαν προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους, οι οποίες είχαν ξεκινήσει στις 17 Σεπτεμβρίου 2012.

Ειδικότερα, η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών αποφάσισε σήμερα την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων, μέχρι το νέο προεδρείο, το οποίο θα προκύψει από τις εκλογές της 10ης Φεβρουαρίου, να καθορίσει την περαιτέρω στάση των διοικητικών δικαστών.

Για την προηγούμενη ημέρα, 9 Φεβρουαρίου, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών έχει συγκαλέσει τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της. Ο σημερινός πρόεδρος της Ένωσης, Γ. Φαλτσέτος, δεν θα είναι υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς τον ερχόμενο Ιούνιο εξέρχεται του δικαστικού σώματος, λόγω συνταξιοδότησης.