«Πόλεμος» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-κυβέρνησης για Mall και Διαμαντόπουλο

«Πόλεμος» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-κυβέρνησης για Mall και Διαμαντόπουλο

Με αφορμή μία δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου για το Mall που έγινε 4 ημέρες πριν το τρομοκρατικό χτύπημα, έχει ξεσπάσει νέος «πόλεμος» κατηγοριών και δηλώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Διαμαντόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων στις 16 Ιανουαρίου πως «ανομία είναι το Mall του κ. Λάτση, το οποίο είναι αυθαίρετο (...) Γιατί αυτή τη στιγμή λένε στον κόσμο, στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο. Εμείς λέμε να μετασχηματίσει την οργή του ο κόσμος σε ένα κίνημα δημιουργικό. Ανομία είναι οι καθημερινές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Αυτή είναι ανομία και όχι η Βίλα Αμαλία». Τα βίντεο που ακολουθούν είναι με ολόκληρη τη δήλωση του κ. Διαμαντόπουλου όπως την έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ και το βίντεο, μονταρισμένο όπως το έδωσε η κυβέρνηση και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Μάλιστα η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Για το άθλιο non paper της ΝΔ και το πλαστό της βίντεο. Πρόκειται για πλαστογραφία και αισχρή προβοκάτσια εκ μέρους της ΝΔ η οποία, πέραν των πολιτικών, υπέχει και βαρύτατες ποινικές ευθύνες. Καλούμε τους τηλεοπτικούς σταθμούς να παρουσιάσουν το σύνολο του επίμαχου βίντεο και όχι το πλαστογραφημένο από τη ΝΔ. Το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα. Γιατί αυτή τη στιγμή λένε στον κόσμο, στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο. Εμείς λέμε, ελάτε να μετασχηματίσουμε την οργή σε ένα κίνημα δημιουργικό. Αυτό. Ξεκάθαρα από τον ΣΥΡΙΖΑ». Με αφορμή λοιπόν αυτή τη δήλωση η κυβέρνηση ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

«Ο κατά δήλωσή του αναρχικός και φιλοτρομοκράτης Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος παραμένει ακόμα και τώρα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιεί σε ομιλία του το Mall, 4 ημέρες πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα και καλεί απροκάλυπτα τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα. Μετά από αυτό περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Επίσης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «να πάρει, επιτέλους, σαφή θέση» και τον κ. Διαμαντόπουλο «να ξεκαθαρίσει τη σχέση του με την ανομία και την τρομοκρατία».

Για το ίδιο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. «Οι μάσκες και οι κουκούλες στην πολιτική μας ζωή ήρθε η ώρα να πέσουν μια για πάντα. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαρρηγνύει τα ιμάτιά του από χθες το βράδυ, επειδή ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας τον κάλεσε να συνταχθεί, μαζί με όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, υπέρ της προάσπισης της νομιμότητας. Αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το θεωρεί προσβολή! Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρεί προσβολή να ανήκει σε αυτόν ο κατά τη δήλωσή του «αναρχικός» βουλευτής Καστοριάς Β. Διαμαντόπουλος, ο οποίος, όπως αποκαλύπτεται, τέσσερις μόλις ημέρες πριν την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Mall είχε χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο κτίριο «ανομία» σε συνέντευξη Τύπου.

Αλλά και είχε υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση με την πολιτική που ασκεί στέλνει στους πολίτες το μήνυμα «αυτοκτόνα ή πάρε όπλο», απειλώντας μάλιστα τους πάντες ότι «οι μέρες τους είναι μετρημένες»! Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε η ώρα να επιλέξει: συντάσσεται με τη νομιμότητα ή συγκαλύπτει την ανομία; Ανέχεται την στοχοποίηση ή όχι από βουλευτή του; Δικαιολογεί τη βία, ως αντίδραση ή όχι; Ας αφήσει τις προφάσεις περί ευθιξίας και ας ξεκαθαρίσει τη σχέση του με τις συνιστώσες του. Η πρόταση μομφής εις βάρος του από την ελληνική κοινωνία έχει ήδη υποβληθεί».

Σαν αποτέλεσμα αυτών των δηλώσεων ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Πρόκειται για μια άθλια επίθεση εκ μέρους της κυβέρνησης με σκοπό την τρομοκράτηση της κοινωνίας. Αποκαλύπτονται πλήρως οι σχεδιασμοί του κ. Δένδια και των ομοίων του, οι οποίοι πλέον στρέφονται ευθέως εναντίον της δημοκρατίας. Η στρατηγική της έντασης και του εμφύλιου διχασμού επιστρατεύεται για να δικαιολογήσει την εξοντωτική πολιτική του μνημονίου».

Απαντώντας ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου είπε: «Οι λαλίστατοι και συνωμοσιολόγοι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να μη λένε κουβέντα για την ταμπακιέρα. Δεν αποκηρύσσουν τις δηλώσεις Διαμαντόπουλου περί δικαιολογημένης οπλοχρησίας και τον διατηρούν στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».

Video 1

«Πόλεμος» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-κυβέρνησης για Mall και Διαμαντόπουλο